Natt och dag.

I natt låg jag vaken och oroade mig för att jag kanske hade slängt en sak i soporna på jobbet som vi bara har ett ex. av. Ett enda...Och som vi använder dagligen... Fast jag började inte min nattliga vakenhet av den orsaken. Det kom jag på vid ettiden. Innan dess hade jag snurrat runt i sängen av andra löjliga funderingar. Idag vet jag inte ens vad det var....
Vad fånigt att man hakar fast vid oväsentligheter. Om jag nu hade slängt den... vad skulle jag ha kunnat gjort åt det mitt i natten? Jag hade inte ens kunnat fixa det dagen efter. Eftersom det är en sak som hör samman med en speciell apparatur och bara finns på just det företaget.
Kan ju redan nu säga att jag oroade mig alldeles i onödan. Inte hade jag slängt den inte!
---
-----__

Katten har fått permission igen. Dvs. blivit skjutsad ut på bondvischan för lite rekreation. Han blir ju alldeles odräglig om han måste vara inne för jämnan. Katter är fria djur, går sin egen väg och bestämmer sitt eget liv. Han "pratar" så man får skavsår i öronen... ska kelas med... sitter på balkongräcket... och nedanför brevinkastet....Faktiskt kan han vara lite dryg ibland. Som hanar kan vara.

Kycklingpaj med bacon och kantareller blev det till middag.

I morgon är det den 1 augusti.
Ömsom...

Ömsom vin och ömsom vatten.
Ömsom sol och ömsom regn.
Ömsom kalorika njutningar och ömsom kalorifattiga nyttigheter.

Dagen började med en ganska lång sovmorgon. Dvs. till åtta... Troligtvis räckte inte nattsömnen, för ungefär kl.10 lade jag mig på rumssoffan och sov 1 1/2 timme till.

För att inte känna att dagen skulle glida mig alldeles förbi så tog jag cykeln till skogen för att plocka lite blåbär. Tji fick jag. Blåbären var få, små och delvis skämda. I alla fall där jag var idag. Men jag hittade kantareller istället. DET hade jag inte trott. Plockade säkert två liter av den delikatessen...
Ett tag stod jag under en stor och tät gran, som fick fungera som paraply för den intensiva regnskuren som kom. Sedan knatade jag vidare i blåbärsriset. Hittade lite hallon och fick plocka lite röda och svarta vinbär hos en bekant.

Sedan cyklade jag hem. Sjöblöt till ovanför knäna, men torr i övrigt.

Nu har de flesta bären smaksatt en kaka. Kantarellerna är rensade, stekta med smör och stuvade med grädde. Jag har fått tre små nyfiskade abborrar. De är också stekta i smör och lätt saltade.
Kakan blev god, de varma smörgåsarna med svampstuvning likaså. Två abborrar har jag redan njutit av. Den tredje ska strax också ätas. Tillsammans med det vita vin som blev kvar sedan gårdagen.

De kalorifattiga nyheterna ska jag börja med den 1 aug. Tur att det inte var idag...

Bra blogg?

image41

Jag fick en önskan om  att jag skulle skriva en bra blogg. Det är inte så lätt, det ska gudarna veta. Jag är inte som Karin Fossum, som skriver varje dag, sju dagar i veckan hela året. Eller,...det skulle jag nog kunna göra, men inspirationen skulle inte räcka till för att få BRA bloggar. Men så är jag ju ingen författare heller.

Den senaste tiden har jag knappt hunnit med mig själv. På något konstigt sätt har jag haft fullt upp med allehanda saker. Jobbet har förståss tagit en mycket stor del av min vakna tid. Jobbet... förresten... det var inte så drygt ändå att börja jobba efter semestern. Och jag som gruvade mig så. Undrar just om arbetet är min naturliga tillvaro?
Hemska tanke!!
Nää, det köper jag inte.

Man hinner ju tänka en hel del trots att man inte hinner skriva. Idag har tankarna snurrat en del kring en av mina döttrar. Hon är nu på en båt någonstans på Island för att förhoppningsvis få se valar. Hon upplever saker gång på gång. Djur och natur verkar vara hennes stora intresse. Hon tar vara på möjligheterna och uppplever.

Det borde nmånga flera göra. Jag t.ex.
Fast just nu vill jag bara lägga mig på soffan och läsa en bok. Eller lyssna på den klassiska lugna musik som just nu spelas på cd:n. Eftersom sonen har lånat tv:n ett dygn så blir det inget tv-tittande.
Det gööör inget...

Det är bara lugnt och skönt.  Jag kunde inte vänta med maten till övriga hushållet kom hem. Så jag har ätit, druckit ett glas vin, och mår gott.Visa fler inlägg