Valborgsmäss

Tänka sig att det är valborgsmässoafton i dag. Jag har inte den minsta känsla för den i år.  Jag behöver inte bekymra mig för några ungdomars uteliv... jag känner inte att jag behöver vara social och besöka någon majbrasa. Inte saknar jag det heller.
Jag tycker att det är alldeles utmärkt att få en ledig dag mitt i veckan.

Så ikväll har jag torkat fönstren i sovrummet. Med lite fusk... jag har nämligen inte tagit ner gardinerna och ännu mindre bytt ut dem och satt upp nya fräscha. Det behövs ju faktiskt inte. För vem bryr sig. Inte jag!

Nu tittar jag på valborgsfirande från Ulvön. En av arbetskamraterna kommer just från Ulvön, så det känns liksom lite viktigt.
En så´n vacker plats det verkar vara. Man borde besöka den någon gång.
Ytterligare ett ställe att  åka tll.

Man borde jobba mindre, tjäna mer och vara mera ledig.

Dagens dikt

Har cyklat.

Länge.

Efter jobbet.

Vill  inte gå in,
när björkarna håller på att slå ut
och det är sommarvarmt i luften.

image115

Helt Ok...

Känner mig faktiskt ganska nöjd.

Jag har köpt nya linnebyxor och tillika ny linneblus i kväll efter jobbet. De var dyra som bara den... men jag måste ändå köpa. Jag tyckte att de satt bra och Det drabbar ju ingen fattig, eller hur det nu var.     : )
Till den stundande disputationsmiddagen i slutet av maj, duger det inte med vilka kläder som helst. Nu är det bara skorna som fattas. De får bli en senare fråga.

Sedan har jag gått / lufsat min runda. Det var tuuungt.... men det är ju så det är. Det är DÅ, när det är motigt som det gäller att hålla i. Nyduschad således och rätt nöjd med dagen. Varmt  är det också. Björkarna håller på att få små, skira, ljusgröna knoppar. Nu är det vackert. Synd att man jobbar hela dagarna.

Ska försöka ta mig till ett fågeltorn på torsdag.
Visa fler inlägg