Lära (resa) för livet.

Visst är det oroligt när ens ungdomar reser runt i världen.

De har  ju,  trots allt, ännu inte någon större livserfarenhet, är kanske lite väl blåögda och tror att allt ska ooordna sig... 
Jag tror dock också att allt detta resande ger dem ett större intresse för omvärlden. De ser och lär sig  att det finns en annan annorlunda värld utanför den egna omgivningen. Utanför den egna väskaps- och familjekretsen.
Så när de sedan följer nyheterna i radio, tv och tidnngar så uppfattar de nyheterna på ett annat sätt. De vet var det händer och kan relatera och ta in hyheterna mera aktivt.
 
Så fungerar jag i alla fall. Som nu, när jag läser att det har varit ett jordskalv på Island. Kokhet gyttja sprutades upp ur sprickorna som hade bildats vid skalvet i Selfoss...
Hade jag inte varit på Island i höstas, så hade jag knappast noterat artikeln.

För övrigt har dagen varit bra. Solen har skinit. Jag har tagit mitt första bad för sommaren i en liten tjärn en bit utanför sta´n. Det var inte speciellt kallt. Jag kunde njuta av doppet....

En Trevlig Kväll

Klockan är över 01:00 på natten, och jag är vaken.

Jag har just kommit hem från en finare middagstillställning.
Disputationsmiddagen gick ju av stapeln ikväll. Det var trevligt... en massa okänt folk, en del halvkända och ett par riktigt kända.

Den ena riktigt kända bestod av ett  "gammalt" dagbarn... Han jobbade den här kvällen.... Serverade dricka och mat. Honom var det riktigt roligt att träffa. Jag hann tyvärr inte prata med honom så mycket, han hade fullt upp.
Den andra riktigt kända var en pappa till ett "gammalt" dagbarn. Honom kan jag träffa ibland ändå, men ändå roligt att ses under andra speciella förhållanden.

Vid mitt bord satt lättpratade personer. Det kändes inte alls krystat, som det annars kan bli när man inte känner varandra riktigt.
Talen var många. Också där var det lättsamt och inte alls långrandigt.

Maten var god... men  räckte nästan inte till alla... Vinet  också gott....

Underhållningen proffsig!

Dansmusiken dålig. 80-tals dunka,dunka disco... råta,råta.... Just ingen dansade...

Nu är jag trött. Godnatt.

Det var den strejken, det.

Jag blir ganska arg. Faktiskt.

Här har sjuksköterskorna strejkat i sex veckor för i stort sett ingenting. Den här strejken ger lika lite som de föregående strejkerna.
Eller kanske inte ändå. Den här gången fick vi inte pensionsåldern höjd. Som förra gången.
Inte blir det väl så stort plus i plånboken heller...

Folk begriper inte, och arbetsgivaren VILL inte begripa, vad vi gör. De vet inte vilken avancerad utrustning vi handhar, vilka beslut vi måste fatta, vilket ansvar som ligger på våra axlar! De tror att fortfarande att vi baddar de sjukas pannor och känner på pulsen....

För övrigt så är det HÄRLIGT sommarväder. Jag NJÖT i fulla drag när jag cyklade hem på kvällskvisten efter att ha jobbat över.
Rätt vad det var så stannade jag cykeln och så "råkade"  några blommande syrenkvistar lossna.  Dem tog ag hem och satte i en vas på rumsbordet.

Visa fler inlägg