ja

Det mest spännande som har hänt idag, är att min parkering är rensad från de överhängande rabattbuskagen. Så nu kan man nog stiga både ut och in på passagerarsidan också.

Det blev en bra dag.Snabbt gick det att plocka 5-litershinken full. Lite drygt en timme tog det, trots att jag plockade för hand. Så nu är de i stort sett färdigrensade. Dock är en del  inte riktigt mörkröda, så de får ligga på eftermogning några dagar.

Jag var inte ensam i skogen. I närheten fanns ytterligare 2 plockare (med bärplockare). Jag tror att de dammsög skogområdet på lingon, för när jag gick hem så såg jag flera fulla plastkassar med lingon.... Inte gör det mig något, i år finns det lingon så att det räcker tll alla.

Om några veckor ska jag nog plocka mera.... har jag tänkt. Fast på en annan del av skogen. Om de finns kvar.

Tog en lite annan väg hem genom skogen. Då stötte jag på kantareller större än min handflata. Var ju tvungen att plocka dessa också... och sedan gå ut på ytterligare svampjakt.
"Fångsten" blev god. Mer än dubbelt upp mot vad jag hittade först. De förvälls just nu i en stor kastrull på spisen.

Så hittade jag också ca 1 liter trattkantareller. De får torka. Fast egentligen tycker jag inte om att plocka dessa. Är alltid så rädd att någon toppig giftspindelskivling ska komma med.... den är väldigt giftig och växer ofta tillsammans med trattkantarellerna.
Jag har kollat min svamp väldigt noga!

Ge mig ett kroppsarbete!

Jag sover så rackarns dåligt så jag blir alldeldes knäckt.

Nu har jag kommit på att det beror på att jag använder kroppen för lite. Ge mig ett kroppsarbete. Kratta löv t.ex. Skotta snö vill jag också göra. En stor gårdsplan passar alldeles utmärkt för mitt behov.
Eller nå´t annat fysiskt. Tungt. Så jag blir svettig, andfådd och trött. I musklerna.

Då borde jag kunna sova gott när det blir natt.

Imorgon ska jag i alla fall plocka lingon. 5 liter. För hand. Inte är det tungt. Men  bättre än ingenting.
Visa fler inlägg