Ett långt liv!

Barnens farmor är död!

Hon blev 105 år! På det 106:e.... om hon hade levat några månader till så...

Det är mycket märkligt och nästan ofattbart att en människa kan bli så gammal. Tänk vilket liv hon har haft... vad hon har fått uppleva, på gott och ont, i sitt långa liv. Vilken enorm samhällsutveckling som har skett under hennes levnadstid.
Bilar, telefoner, radio, tv, brödrostar, kaffebryggare, datorer (fast dem kom hon aldrig i kontakt med...), elvärme och allt möjligt annat.

Färdigmat. 
Fast hon odlade själv så länge hon bodde hemma. Satte potatis och grönsaker. Odlade naturligtvis giftfritt. Plockade hallon och körsbär. Hennes buskar och träd gav stor skörd varje år, och allt skulle tas tillvara

När hon var ung, innan hon gifte sig och fick barn, så arbetade hon på ett mejeri. Hon har berättat att det var så kallt 0ch fuktigt när hon sov, (jag har för mig att hon sov i mejeriet, man jag kan ha fel), så att hennes hår hade frusit fast i väggen när hon vaknade...


Den sista tiden var hon mycket trött. Äldsta dottern och jag var dit en av juldagarna. Hon svarade knappt på tilltal... men som vanligt bad hon om godis. Det kändes bra att få ge henne en chokladbit...Den här bilden är från i somras. En bild av närhet, ömhet och värme.

Jag unnar dig verkligen, kära svärmor, att vila i frid!

Dagens lyx!

Det var nästan 15 grader kallt när morgonen grydde. Snön som föll igår lockade dock till en skidtur...
För att slippa trängas med alla andra skidåkande männsikor, valde jag att åka ett opreparerat spår som går uppför de värsta backarna. Men som också går nedför de bästa, sedan.

Det var ingen som hade åkt där före mig. De enda spår jag såg var har- och rävspår.

Efetr att ha kommit uppför den värsta backen... ( knappast skidande, utan med   g å e n d e    på skidor, steg för steg), så stannade jag för att insupa naturens skönhet.
Det var då jag också fick dagens lyxupplevelse. Nämligen

tystnad


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(Den egentliga anledningen till att jag stannade var... att jag var tvungen att hämta andan. Men det vill man ju inte skriva. :D)


Visa fler inlägg