Väldigt, väldigt nära var det...


...    att jag impulsköpte en kofta på Indiska idag. En kofta i ull, räckte till halva låren ungefär, hade lite broderier på framsidan.

Jag kunde inte gå förbi stången där den hängde. Det blev tvärstopp. Först tänkte jag att koftan skulle bli väldigt snygg på någon av mina döttrar. Men hur det nu var.... så började jag tänka in mig själv i koftan... och rätt vad det var så stod jag i provhytten med den.
Den passade. Den var snygg både på galgen och på mig. Det fanns bara ett aber... priset... 750 kr!

750 kr! För en kofta! Fast den var ju tjock. Nästan som en jacka. Höstjacka.

Nää... det kan jag ju bara inte betala. Så jag tog av den igen. Hängde den på galgen och tittade på den en gång till.
Sedan tog jag den från galgen och provade jag den en gång till. Bestämde mig för att köpa den
Gick  till närmaste bankomat och tog ut pengar.

I kön till uttaget hade huvudet hunnit ikapp begäret.
Jag gick i på Indiska igen, gick ett varv runt klädstället och ut igen.
Utan att köpa den.

Däremot har jag handlat på bondens marknad och köpt årets traditionella hjortronsylt på höstmarkanden. Den är väääldigt god.
Smakar som hemgjord.


UT!

Hon är lite VÄL försiktig, den där människan som jag bor ihop med. Det tycker jag faktiskt.

Jag får inte gå ut!

Nu har jag varit inomhus ett helt dygn... det är för mycket för en katt. Ett kattdjur måste få jaga, klättra och smyga. Varje dag. Det stimulerar vår hjärna. Dessutom håller det vår stiliga kropp i trim. Efter utevistelse med frihet och fri rörlighet kan vi lugna ner oss och kura ihop oss för att njuta av skönhetssömnen.

Här inne vässar jag klorna mot soffan ibland. Inte så ofta när människan ser det, för hon blir sså himla arg då. Men vad gör man... hade jag fått vara ute så hade det inte hänt.
Nu påstår männskan att jag har dragit ur trådar ur soffan ( det har jag inte. Det är väl hon som har viftat med en gaffel, eller något sån´t). Så nu stänger hon dörren till vardagsrummet så att jag inte kan komma dit. Taskigt.
Förresten vet jag att hon börjar tröttna på soffan.. den är nersutten säger hon... so what---

Idag bytte jag förresten klovässarmöbel. Jag valde en gammal stoppad fårölj i sovrummet i stället. Tror du inte att det blev stopp på det också? Ytterligare en stängd dörr!
Vad gör man... en så´n känslig typ...

Hon säger att jag kanske får åka ut på landet i morgon kväll igen Hoppas det. Det blir bra det. Fast regnar det för mycket får hon allt hämta hem mig.
Någon rättvisa får det vara.

Jag tror förresten snart att hon vill vara ensam bara för att få ha alla dörrar öppna i lägenheten. Man är väl inte dum heller.
Visa fler inlägg