Det var för kallt!

Det var för kallt för en skidtur.
När jag kom fram till mitt favoritskidställe, så visade termometern på -17 grader. Då vill jag egentligen inte åka, men hade jag nu tagit mig dit så...

Först frös jag om händerna. Det kunde jag avhjälpa med åkarbrasa, klappningar och vindsnurrehärmanden.
Sedan var det fötternas tur. Jag brukar inte frysa om fötterna.Tårna blev kalla. Iskalla. Det tänkte jag skulle ordna sig med tåknip fram och tillbaks. Det gjorde det inte, men det blev bättre. Stundtals i alla fall. Om sanningen ska fram så har jag nyss tinat upp.
Efter tårna var det öronens tur. Då drog jag upp min kombinderade mösshalsduk över öronen. Och sedan min andra mössa över den. Perfekt. Snart frös jag inte där i alla fall.
Därefter var det lår och rumpa. Kallt, kallt. Det var mot slutet av turen så det gjorde inte så mycket.

Kameran låg förresten ganska stadigt på ryggen med rumpan som "bord". "Skitbra" med en bred rumpa!

Vackert var det i alla fall. Fantastiskt vackert!


Ny dag

Jaa, jag tittade på "Grabben i graven bredvid" igår. Jag som egentligen inte är så vårst intresserad av film, tittar ändå gärna på den typen av filmer. Dvs. snälla enkla filmer med lyckligt slut.  Det känns liksom bra...
Gårdagens film hade jag sett tidigare, men det gjorde inget. Att den gick i en reklamfri kanal var ju också positivt.

Apropå reklamfria kanaler... nu har jag snart bara  det enklaste utbudet av tv-kanaler. Inte ens 3:an och 5:an....
Får väl se om det kommer att stämma att ett av barnen inte kommer hem mera.... som hon sade...   :)  Haha, det tror jag inte alls....

Efter filmens slut tänkte jag sova, men blev störd av ett häftigt ordbyte på parkeringslatsen. Det var ett gäng ungdomar som hade något otalt med varandra. Måste ju bara upp och kolla vad som försiggick.
Ett tag trodde jag att en av dem skulle åka på ett rejält kok stryk, men han blev inhämtad av en ung dam och klarade sig.
Så då kröp jag i sängvärmen igen... tills samma procedur upprepade sig... Trejde gången blev de upphämtade av två bilar och lugnet lägrade sig.

Döm om min förvåning när klockan visade 09:45 när jag vaknade. Vilken lycka att kunna sova så länge. Nu skiner solen på  en vit vinterdag. Det är 15 grader kallt, motorvärmaren är på. Om ungefär en timme ska jag ut i skidspåret.
Visa fler inlägg