Storlom på nära håll

Jag vaknade till ännu en ny klarblå varm sommardag. Det är härligt med sommar.

För mig, som bor i lägenhet, betyder det en hel del att kunna ligga  (ostörd) på en strand någonstans. Jag ligger inte på gräsmanttan utanför hyreshuset.... nej, fy så otrevligt.
Ostörd, alltså. Inte bland en massa andra sollapande människor, barn och hundar. Eller relativt ostörd i alla fall. Därför är min lilla glänta i skogan perfekt. Om jag hinner dit först. .. Def finns andra som också har upptäckt den platsen.
Att jag får ligga på en massa tallkottar (jag kastar bort de mest störande) och att en och annan pissmyra springer över handduken får jag ha överseende med,

Idag var jag i alla fall först. Jag vecklade ut solstolen, tog fram den påbörjade boken och började läsa. Som vanligt tornade molnen upp sig. Fast det gjorde inget... jag satt skönt, det var varmt och boken lättläst. Moln efter moln avlöste varandara.. jag läste bok.
Rätt som det var fanns en storlom med två halvvuxna ungar alldeles nära mig i vattnet. Fantastiskt trevligt. Jag har bara sett lommen långt ut, mitt på sjön,  tidigare. De gjorde några smådykningar i närheten innan de gjorde ett långdyk...  och var borta.

Naturligtvis hade jag inte kameran med mig!

När boken tog slut, tittade jag upp mot himlen, såg ett väldigt mörkgrått stort moln. Beslöt mig för att åka hem.
Jag hade inte badat ens. Nu ångrar jag jag det. Undrar om dottern är sugen på att följa med mig dit när hon kommer hem ikväll?
Hoppas.

-------------------------

Javisst blev det ett kvällsbad.
För mig.
Inte för dottern. Hon vågade inte.

Kanske i morgon.

Det blir mycket mackor nu.

Och det är ju inte så nyttigt, sägs det.
Men med smörsteka saltade kantareller på, så måste det väl vara nyttigt? ( Puh... vilket tjat det är om dessa kantareller....).

Jag har släppt ut katten på grönbete. Det betyder att jag kan sova för öppen balkongdörr i natt. Ingen risk att katten hoppar / ramlar ner från balkongen.
Katten har för övrigt en mindre trevlig ovana. Han ligger gärna på bord. Avslöjad av hårtussar på duken... eller att jag helt enkelt hittar honom där.
Annars är han väldigt lugn, klok och trevlig på alla sätt och vis.Visa fler inlägg