Nytt sätt på tvätt

Jag har kommit på ett nytt sätt att tvätta gardiner.

i morse skulle jag sy upp mina nyinköpta gardiner. Gräddvita, som skulle passa bra till julen. Och till våren, sommaren, hösten och nästa jul.
Så jag måttade och sydde. För mycket sydde jag. Upp,alltså.

Alltså fick jag sprätta... och sy igen. Då blev de faktiskt ganska bra. Inte helt bra, för det blir det sällan när jag syr. I alla fall blev de så pass bra att det fick duga.
Sedan strök jag dem och hängde upp.

Då. Då fick jag se att ena gardinen hade "typ ett mörkgrått stråk" på en del av gardinen, i brösthöjd ungefär. Så´nt kan göra mig väldigt frustrerad, särskilt efter dubbelsyningen som liksom hade retat mig först.
Men si... jag kom på hur jag skulle göra.
Jag skulle tvätta gardinen hängande i fönstret.

Så, först lite tabort, sedan lite tvättmedel på en disktrasa, sedan vatten på en annan disktrasa (ett par gånger). och fläcken är puts väck.

Får efterapas av den som vill.... och är lika slö som jag...

Helgen är över

Helgen är över och folket har åkt.
Folket är tre döttrar och  två sambos (sambon, sambosar???). Djuren har också åkt (en hund och en katt). De begav sig iväg när vädret var ganska ok.... Nu däremot är det kanske lite mindre ok att vara ute på vägarna.
Jag gissar att några hamnade i ett eländigt snöväder och några kör i piskande regn och blåst.
Mörkt är det också.

Helgen har annars bjudit på diverse olika aktiviteter. Lite julmarknad utanför sta´n. Bio (Midnight in Paris). Morgonpromenad i regn med hunden. Kort sväng på skyltsöndagen på sta´n. Köpt lussekatter av en skolklass.

Och nu snöslask.

Åsså´tittade vi på halva reprisen på "Så mycket bättre". Men alltså...
Jag säger bara en sak:

Laleh!

Hon är ju helt suverän!
Skulle handla bröd, jag.

Efter jobbet skulle jag bara köpa lite bröd.

På  något konstigt sätt fick jag med mig en del godis hem också. Den är nästan slut nu. Man ska ju lyssna på kroppen... och den sade verkligen att ddet var det jag behövde. Hoppas att den är tyst ett tag hädanefter.

Och så har jag plockat fram julkartongerna.

Är det någon som ska ha julgran och behöver pomlor. Jag har!
Visa fler inlägg