Förkylt

Solen skiner från en nästan molnfri himmel. Jag ska ändå inte gå ut. Det gäller att mota förkylningen.... förresten är det säker kallt. Nordliga vindar. Hua...Inte håller isen heller.
Men man kan titta på herrarnas konståkning på tv. Kl 16:00.
Hoppas Plusjenko är med. Min ryske favorit.

Stockholmsliv


I helgen har jag gästat Kungliga Hufvudstaden. Det var väldigt lärorikt.
Bl.a. lärde jag mig att man ska stå på höger sida i rulltrappan... för på vänster sida ska folk springa förbi.

Att det inte är så noga hur slitet inredningen i kafféerna är... det finns alltid en massa gäster där ändå.
På det här stället drack vi kaffe.


Sedan letade vi efter en blomsteraffär med krukväxter. Det hittade vi inte. Men ett ställe att ta en drink... det hittade vi.
Gott!
Efter detta var vi ganska trötta... tog tunnelbanan hem och slappade framför tv:n. Inte alla slappade. En broderade varje ledig stund.

Det kändes som en dag i sta´n räckte, så nästa dag åkte vi till Tyresta nationalpark. Där har det brunnit två gånger, 1914 och 1999. Det var ganska häftigt att gå den 6 km. långa promenaden runt Stensjön. Halva sträckan genom eldhärjad skog,


andra halvan med vacker sjö-och naturutsikt. Och fika hade vi med oss.  Bl. a. dessa kärlekspraliner.... som fungerade alldeles utmärkt på vissa. Inte på mig.


Bävrar hade också varit i farten i nationalparken.

Men den här söta varelsen bor i skogsdungen under dotterns balkong.

Plus femton klockan sjutton

Lä'nge funderade jag på en riktigt skön läsfåtölj.
Efter mycket funderande hade jag bestämt mig för en riktig gammeldags, stor bullig öronlappsfåtölj. Där skulle jag sitta under mörka kyliga vinterkvällar, läsande en god bok.
Sagt och gjort.... jag började läsa annonser, titta på blocket och tradera, åka ut till vissa möbelaffärer... men ingenstans hittade jag en som jag var nöjd med.
För nöjd ska jag vara om jag ska köpa något som kostar ganska mycket pengar.

Så såg jag plötsligt en fåtölj som jag tveksamt satte mig i, bara för att den stod där och jag var trött på att leta. Jag satte mig alltså och blev nästan kvar i den. Så skön var den att jag inte ville flytta mig. Det måste jag ändå göra, för hur det var så var jag tvungen att titta på triset.
Som var alldeles för högt.
Sedan gick jag....

Åkte hem. Letade vidare, men hade nu en annan modell framför ögonen. Ingenstans fanns det en sådan fåtölj till det pris jag var beredd att betala.

I mitten av januari, efter min första vinterskidtur, stannade jag till vid den affär där "min" fåtölj fanns.  För ungefär ett halvår tidigare.
Fåtöljen fanns kvar. Men nu hade den blivit över tusen kronor dyrare.... Och då slog jag till.

Det finns ingen logik i mitt handlande. Nu står den i alla fall här. Det är inte mörkt, kallt och ruggigt. Det är femton grader varmt, ljust och koltrasten sjunger.Men ikväll ska jag sitta där, läsa en bok och njuta av tillvaron...
Visa fler inlägg