Fototriss: svartvitt

Veckans fototriss har temat svartvitt.
Idag har svärdottern och jag gått runt en liten tjärn... för att om möjligt hitta motiv till det temat och samtidigt kanske hitta vackra höstmotiv.
Att se naturen med andra ögon än de vanliga, kan vara lite svårt.
Vi fick emellertid syn på det vackra mönstret som vasstråna bildade i den blåsiga sjön. En del bilder blev det då, och några har jag gjort om till svartvita,, bara för den här veckans fototriss.
Vita moln, den blå speglingen av himmelen, vassen och den "svängiga" speglingen av stråna ger ganska häftiga och annorlunda bilder.

(Slår faktiskt de väldigt färggranna höstträden som vi också fotograferade...)
 
Vad sägs?
 
 
 
 
För övrigt måste fototrissfolket vara ett väldigt morgonpiggt "släkte". Redan vid halvtio-tiden i morse fanns det mellan 50 0ch 75 inlagda trissar :)
 
 PS: Kolla in Sannas trissbilder...
 
 
 
 
 
 
 

Höstbukett

 
I morse blev det fika på säng, skönsång och paketöppning.
( Fikat ordnade jag själv med. Skönsången stod sonen för. Via telefon. Och paketet hade kommit med posten för ett par dagar sedan)
 
Det var i morse det.
 
Sedan vandrade jag ett par timmar på sta´n utan att hitta något nytt. Hur tråkigt som helst... Shopping ligger inte så högt på min lista över "roliga saker att göra".
Inget nytt, men däremot ett glastårtfat på fot...på secondhand. Det kommer att användas redan i morgon. För när jag kom hem bakade jag tårta. Måste ju ha något att bjuda på när jag får besök.
 
Och under tiden jag  rantade runt på sta´n  hade jag fått blommor vid lägenhetsdörren.
Så roligt och överraskande.
 
Nu... kväll... nyskumbadad, nyscrubbad, nybodybutterad. Lyxigt, minsann.
 
Lyssnar och tittar lite på körslaget. Louise Hoffstens låtval och kör är ju fantstiskt bra.
 

Rödvin.

I helgen blir det inte så mycket lchf.
 Jag har redan börjat med första rödvinsglaset.
 
Flexade ut en timme tidigare från jobbet, för att försöka få till några höstbilder. Regnet gjorde ett tillfälligt uppehåll.
  
 
Så jag vandrade i kohagen.
Trodde jag.
Tills jag såg att det var halvstora tjurkalvar som kom galopperande mot mig. Det tyckte jag inte om... tjurar har jag viss respekt för.
Jag fick "fräsa" lite åt dem. Då ställde de sig bara och glodde lite (som bara kor kan göra). Sedan återgick de till betet.
Och jag kunde gå ut ur hagen...
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg