98. Det mest udda husdjur jag har haft

Jag är inte så spännande....
Inte har jag haft något udda husdjur inte.
Det enda husdjur jag egentligen har haft, som jag kan kalla för min, är en kanin. Den fick jag hämta hos en klasskompis några km. bort och cykla hem med i en låda på pakethållaren. Det var tider det.
Sedan fick den springa fritt på gården. Även i ladugården... där den en natt hade råkat bli ihjälsparkad eller -trampad av en ko.
Ja, så hade jag ju Lisa några månader också. En kattunge som var ganska omöjlig. Den rymde till byn...
 
Kaninen, den var fin den.
 
 

97. Jag som sopsorterare

Nog fuskar jag lite allt.
Mycket hamnar i brännbart. Ni vet: - allt brinner bara man har tillräckligt hög temperatur.-  Undrar just hur väl det stämmer? Vad säger du brandingenjören?
 
Men tidningar och så´nt hamnar i pappersinsamlingen.
Batterier hamnar där de ska.
Lampor likaså. T.o.m. så att jag frågar på återvinningen, så att det blir rätt. Har för mig att lågenergilampor ska på ett särskilt ställe...
Skiljer på ofärgat och färgat glas.
Metall i en särskild behållare.
 
Här i hyreshuset gör inte alla som jag. Det är lite tråkigt. I soprummet, (ett särskilt litet hus på gården), hamnar allt möjligt och omöjligt. Div. möbler, gamla lampor, trasiga hushållsartiklar... Ibland ser det förskräckligt rörigt och tråkigt ut. När det har gått för långt är sopbilen så vänlig att den tar med sig allt.  
Så ser det bra ut ett tag igen.
 
Men jag förstår samtidigt att det blir så. Eftersom en del bor här bara en kort tid och troligen är utan bil blir möjligheterna att sortera begränsad. Återvinningenscentralen är långt bort. Vad gör man när man ska flytta  och rensa ut...?
 
Visa fler inlägg