Sune Jonsson

Jag har läst mig till att den 31 jan. ska det invigas ett centrum för dokumentärfotografi i Umeå.
 

Riga och Umeå är ju kulturhuvudstäder år 2014. Riga kommer kanske inte så många till, men Umeå bör vara lättare att besöka. Hoppas att staden kan göra året till ett bra år.
Själv skulle jag gärna besöka ovan nämnda centrum, som för övrigt invigs av kronprisessparet den 31 jan. Om bilderna går i Sune Jonssons anda är varje bild sevärd.
Jag har flera av hans böcker. Fantastiska fotografier som man kan titta länge på och där tankarna lätt vindlar iväg...
 
 
 
 http://www.konsthall.malmo.se/upload/pressbilder/sunejonsson/SJ.4.jpg
 
 

Nalta eljest

Idag har vädret varit riktigt vintrigt. Jag har sett det inifrån min arbetsplats. Snön har yrt från taken, ibland nästan horisontellt.
Människor i min omgivning har sagt usch och fy.
Jag gillar vädret. Gick sakta till affären efter jobbet och sakta hem igen. Njöt...
 
Jag kanske är nalta eljest i det fallet. Också.
 
 
 
 

Friluftsdag

Känner mig lite mörbultad nu.
Pötsligt blev det en friluftsdag...
Son med sambo kom för att testa de nyinköpta långfärdsskridskorna. Dessutom hade de med de nyinköpta skidorna. Det är ju bra att man blir utdragen på aktiviteter. Alltför ofta får latmasken styra.
Alltså, vad är det för sak. Första gången på långfärdsskridskor för de två och de åkte som om de aldrig hade gjort annat.
 
Själv kände jag mig som världens nybörjare. Ont i fötterna, "förlamad" i skenbenen. Livrädd att få ett felskär och ramla.
Jag vet, det är alltid så på första turen. Det går över om jag tar det lugnt. Och det gjorde jag, så efter nästan ett varv kändes det riktigt bra. Kan ju bero på att det blåste en del och att jag hade vinden i ryggen...
 
Lite mat på det och sedan dags för nästa friluftspass. Det finns för lite snö i skogen! På träden ser det väldigt bra ut, men på marken finns både rötter och stenar som tittar fram.
Jag vet.
Jag har undersökt saken. Nära.     
    
 
Nu ska jag fortsätta att fundera på veckans fototriss - "kontraster". Jag får inte riktigt ihop det. Det blir lite "motsatser" av mitt tänk.
 
Visa fler inlägg