Earth hour

Så klart jag släcker lamporna under den timmen.
Tv:n är också av.
Men får jag egentligen ha datorn påslagen? Det har jag...

Tygskor idag.

Igår köpte dottern nya grovkängor att ha i skogen.   Sedan traskade vi på snöiga halvborttinade skidspår  i nästan 2 timmar. Liten vilopaus tog vi också.
 
Det enda som hördes, förutom en viss fågelsång som vi inte kände igen, var väldigt tysta små knäppningar. Var det lärkträdens kottar som släppte sina frön?
 
Idag plockade jag fram tygskorna. Passar bra idag i sta´n.
 
Hela "barnaskaran" med tillhörande familjer åker till Åre på vårlig skidsemester i morgon, en vecka. Hoppas verkligen att det fina vädret fortsätter.
 
 
 

Tillsammans

Gör ett försök med fototrissen igen. Jag har inte haft riktig inspiration till den nu på ett tag, inte heller har bloggandet flutit på något vidare. Dags att ta sig i kragen alltså.
Just när det gäller fototrissen så vill jag ju ha dagsfärska bilder... eller i alla fall så färska som det bara går... men även när det gäller fotograferandet så har inspiraationen legat nere.
För en gångs skull skyller jag på vädret. Maken till trist s.k. vinter går knappt att erinra sig... grått för det mesta och knappast någon snö att tala om...håhåjaja...
Jo, 1989 var det visst ungefär likadant.
 
Jag plockar fram bilder från Svenska Skidspelen för ett år sedan. 2013 alltså.
Skidtävling borde ju inte passa i ett tillsammanstema, för där vill ju varje man/kvinna vinna och stå som ensam segrare på prispallen. Numera så är det oftast en gemensam tillsammansåkning mest hela loppet. Och så kommer avgörandet några km. före målet.
Herrarna kom tillsammans i en tät grupp, rätt vad det var såg man bara ryggtavlorna på dem.
 
Damerna var inte lika mycket tillsammans med övriga nationer. Norskorna höll ihop.... och gav inte de andra så stor möjlighet att ansluta. Det hjälpte inte att skiddräkten hade samma röda färg som norskornas....
 
Förutom tävlingarna  och som extra krydda hade jas gripen uppvisning.
Tillsammans var också de.
Rätt häftigt att se.
 
Nästa år är det skidVM i Falun. Då blir det många, många som är tillsammans.
 
Fler tillsammansbilder finns här.
 
 
Visa fler inlägg