Kyrka gånger tre

Jag har firat 1:a Advent.
Först igår när jag tillsammans med två arbetskompisar var på Adventskonsert i en kyrka i grannstaden. Mäktigt var det.
Sedan idag på Adventsmässa i min församlingskyrka. Barnkör, ungdomskör, seniorkör, blåsinstrument, piano och kyrkorgel. Pampigt det med.
Så är det ju också skyltsöndag. Jag gick på sta´n efter mässan... alltså alldeles för tidigt för att vara med om skyltsöndagen som skulle börja kl 14:00.
För att försöka invänta de andra skyltsöndagsfolket så gick jag in i den tredje kyrkan den här helgen. Det hjälpte inte, ruschen hade ändå inte kommit igång. Så gick jag hem.
 
      
 
Jag tror jag tar en tupplur.

Kom inte här...

Det finns en kort gatstump i vår stad som retar mig. Detta på grund av en skylt.... just idag kände jag att det var den jag skulle ha med i trissen.
Den första förbudsskylten jag visar är helt ok. tycker jag. Den står vid en uppfart till frimurarnas pampiga hus.    Huset innehåller bland annat ett kungarum, festsal, blomrum och matsal.
 Den andra skylten är också helt ok. Så klart att huset måste bevakas...
 
Men sedan kommer den tredje. Den har ingenting med det ståtliga huset att göra. Den har med villaägarna på gatstumpen att göra. Vad menar de egentligen? Finns ingen hundägare bland dem? Hatar de hundar? Och om de har hundar... bär de hunden till en annan gata för att rasta dem? Ja, inte vet jag.
Vad händer om alla bostadsområden sätter upp så´na skyltar? (Det skulle väl i förlängningen innebära ett totalthundförbud?).
Det vore trevligare om de hade satt upp en skylt med en annan text.
T.ex. "Var vänlig plocka upp efter hunden, Tack!"
 Under min korta promenad där idag... jag gick inte ens hela vägen... hann jag se tre stycken likadana skyltar. Grr...
 
Erkänner att jag blir trotsig som en treåring.
Kom med era hundar... jag vet var jag ska ta med dem på promenad!
 
Ja just ja. Det var ju veckans fototriss. Kolla här på fler och säkerligen gladare skyltar.
 
 
 
 

Dagens blogg då

 
Jag var på jakt efter hyacintglas/vaser. De måste ju finnas på Plantagen, tänkte jag och skippade att leta efter dem på andra ställen. Men där fick jag tji... och  i år hade Plantagen inte fått hem några.
Chansade på att stoppa dem i några värmeljusglas. Först hade jag försiktigt petat bort jorden kring rötterna. Det medförde att jag, trots all min väldiga försiktighet, hade loss en hel del rötter i kompostpåsen i alla fall.
Nu är lökarna ändå i glasen, med ytterst lite vatten i botten.
Kommer det att fungera?
Jag läste mig till att själva löken inte får nå vattnet.
 
Zatharina... hur mår dina hyacinter?
 
Köpte två amaryllisar. Dem har jag bara placerat i ytterkruka. Kommer att bli fint i alla fall.
Visa fler inlägg