Bär

Hon är bra, Helena på fototrissen, som aktiverar oss varje vecka med nya utmaningar.
Det är inte säkert att jag hade gått ut i skogen idag om inte trissens tema hade varit Frukt och Bär.  Jag har redan plockat många liter blåbär så motivationen var inte riktigt på topp. Men hallon har jag inte plockat alls, så det var egentligen för att få med de bären i trissen som skogsbesöket blev av. Och då kom blåbären med av bara farten.
Innan skogsturen var jag på en liten marknad på sta´n och vad den förde med sig syns på tredje bilden.
Mina bilder är klickbara för att kunna ses i större storlek.
 
                                                                  
 
                           Gott på eftermiddagen.... glass med skogshallon, blåbär och varm hjortronsylt.
 
Andras bidrag ser ni om ni klickar på Frukt och Bär här ovanför.
 
 
 

Städa uteplatsen

Det är lätt att städa på "tomten" när uteplatsen består av en balkong. Trots att den är liten så kan den göras mysig att sitta på när vädret är lagomt. Inte för varmt som de senaste dagarna, men inte heller för kallt som det var tidigare i sommar.
I år är balkongen minimalistiskt smyckad. Endast en pelargon står på bordet. Den tål väder och vind, men har farit lite illa av de senaste varma veckorna. Bladen visar tydliga tecken på det, men blommar trots allt med sin ljuva rosa färg.
Ingen tomatplanta och inga andra blommor... Det går bra ändå.
Det jag emellertid inte vill vara utan är trasmattorna på cementgolvet. Så mjukt, vackert och inbjudande jag tycker att de är.
 
           
 
Och när jag städar är det bara att skaka mattorna lite, torka balkongräcket och dammsuga. Sedan ska mattorna på igen. Tjoladooo.
 
Visa fler inlägg