Hipp, hipp hurra!

Det är kaffets egen dag idag!
Det passar ju bra när jag, kaffemostern själv, fyller år.
För det gör jag just idag. Siffran är 64. Det känns mycket. Mycket mera än vad kroppen känner sig. Eller inte, för vem vet hur kroppen ska känna sig vid olika åldrar.
I alla fall har jag slutat "mörka" min ålder. Jag är glad för varje år som jag kan lägga till. Så härligt... tänk att jag har fått ett helt år till. Det är inte alldeles självklart.
 
Dagen har varit fin. Blå himmel med små vita molntussar. Ljummen, klar höstluft. Påbörjande färgrika lövnyanser i gröngulorangerödbrunt. Skog full med lingon, blåbär och svamp. Höst när den är som finast, helt enkelt...
Den missade jag nästan helt. Jag har jobbat.
 
Men nästa år. Då...

Att bo i en mindre stad

Det kan ha sina fördelar.
Det gick upp för mig under förra helgen när min syster var på besök.
Hon bor i Göteborg... som ju räknas som en ganska stor stad om man bor i Sverige.Ja, faktiskt är den ju den näst största...
Flera gånger fick jag veta att "det kändes så nära". Här, alltså. Det var nära till centrum. Nära till simhallen. Nära till lingonskogen.
Ja men, det ÄR det ju.
Fastän vi tog bilen till andra sidan sta´n för att plocka lingon, så var det nära. Det är enkelt att bo i en mindre stad.
Inte tänker jag på det så ofta.
 
När jag åker till Stockholm så tänker jag på det. Där tänker jag också på allt folket som trängs med mig så snart jag ska förflytta mig någonstans. Stressen, tänker jag också på. I alla fall blir jag stressad. Och avstånden. Och all trafik. Bl.a.
Men visst är det mera "puls" i storsta´n. Mera utbud. Fler möjligheter till aktiviteter av olika slag. Större kulturutbud. Tätare avgångar när man ska åka tunnelbana, buss eller vad det nu månde vara. Större blandning av olika slags folk också. Större möjligheter att vara annorlunda.
Mycket är mer helt enkelt.
 
Jag passar bäst i en mindre stad. Åtminstone för det mesta. Ibland kan t.o.m. en mindre stad kännas för stor.
 
Jag känner en som påstår sig vara en social eremit. Passar nog rätt bra på mig också.
 

Siffror

Siffror är veckans fototrisstema.
Just nu kommer jag mest i kontakt med de här siffrorna.
För att få tröjan något så när lik mönsterbeskrivningen så gäller det att hålla sig till rätt siffror. Måttband behövs. Och rätt storlek på stickorna.
Resultatet visar sig när jultomten kommer :)
         Klickbara bilder.
 
Fler trissbilder finns HÄR.
Visa fler inlägg