Omikring

Det är lätt att känna sig lite omikring när dagarna liksom flyter in i varandra. 
Jag behöver inte vakna till väckarklockan.
Behöver inte gruva mig för en arbetsam kommande arbetsvecka redan på söndagen.  Lägger mig inte extra tidigt på fredagskvällen för att jag är helt uttröttad. Behöver inte be om ledighet  för tandläkarbesök. Tvättstugan kan jag boka när som helst under dagen och inte bara på kvällstid eller på helgerna. Promenader kan jag också ta när som helst... Osv. osv.
Plötsligt blir jag osäker på vad det egentligen är för dag. Är det idag jag ska till tandläkaren... eller i morgon. Och visst är det på torsdag jag ska besikta bilen... eller fredag? Och tvättstugan då? Jag har bokat den under tiden som jag faktiskt ska sitta i tandläkarstolen, ser jag nu. I morgon.
 
Förhoppningsvis är det inte begynnande demens. Det är bara ovana vid fullkomligt rena, oplanerade dagar. Och ändå har jag bara semester än.
Här är en gammal semesterbild. Vi kollade lite omikring. Efter en älg eller något annat vilt djur. Vi såg inget...
 
 

Vatt´lingon

Jag läser en artikel om att det har gjorts en studie ( på möss, visserligen) där man jämför olika bärs effekt på blodsockerhalt, insulinresistens och inflammation.
Lingonen gav bäst resultat. Svarta vinbär och blåbär gav också god effekt men lingonen var i en klass för sig.
 
Jag tror att vi har så lätt för att köpa olika utländska produkter ( bär, frön och annat) så att vi glömmer bort vår egen gratismat. Det känns inte lika "inne" och det marknadsförs inte alls på samma sätt. Inget företag tjänar på att säga att vi ska gå ut i skogen och plocka ett förråd av bären.
 
Jag har plockar en hel del blåbär och stoppat i frysen. Men nu har ju lingonen börjar mogna. Jag älskar lingon. Så nu struntar jag i blåbären när jag går i skogen, men lingonen... de plockar jag nävevis och stoppar i munnen. Jag måste faktiskt skynda mig att frysa in dem jag har med mig hem, annars så äter jag upp dem. Tydligen är jag lite ovanlig i det fallet, de flesta andra  gör inte så.
Och vattenlingon! Hur gott är inte det?
 
Bären ska förstås ätas som de är för att studieresultaten ska gälla. Inte utblandade och kokade med en massa socker.

Inte världsroligt

Ganska trist och händelsefattig dag.
Ända tills jag råkade putta ner en oöppnad målarburk på golvet. Den stod på köksbänken och jag skulle lämna tillbaks den till affären eftersom den inte behövdes. Nu blir det lite svårare, locket gick upp och halva mängden målarfärg rann ut.
Någon bild på den händelsen har  jag inte. Jag hade liksom annat för mig.
Får ta nå´t annat dystert. Kryptan i Lunds domkyrka kanske.
 
Visa fler inlägg