Många

Kvinnor...
Tänk vad kvinnorna har åstadkommit  Ofta osynliggjorda i många sammanhang. Bortglömda, oomtalade, Förspilld kvinnokraft...  Inte värda särskilt mycket, inte då, inte nu. Vackra handbroderade alster går för en spottstyver på secondhand-butikerna. Den här duken är en av många...    Mönstret är uträknat för att stämma från början till slut. Trådar har dragits ur, ihop och tvinnats för att få till ett vackert spetsliknande mönster. Många timmar med Många stygn och Många hål innan den här duken blev färdig. Sömsättet heter förresten näversöm om någon är intresserad.
Jag beundrar dessa kvinnor.
 En annan kvinna, Majgull Axelsson, använder Många    bokstäver i den här ganska tjocka boken.  "Jag heter inte Miriam".  En romsk kvinna som bytte identitet och överlevde i koncentrationslägren. Rekommenderas.
Nu har jag fått rätt så många år på nacken och därmed också många  grå hårstrån.  Jag döljer dem inte som så många andra, de får synas. Jag är ju faktiskt så gammal som jag är. Varför envisas så många kvinnor med att göra om sig på något sätt? Duger vi inte som vi är?
 
 Bonusbild.
Många snöflingor faller det idag. Känns som april efter de senaste dagarnas plusgrader och regn.
 
De små bilderna är klickbara!
 
Här finns fler bilder på fototrissens tema: MÅNGA

 
 
 

 
 
 
 

Ung på nytt

idag har jag känt mig ung på nytt.
Eftersom bilen inte vill gå igång så promenerade jag till secondhandbutiken. Det var inte så långt, upptäckte jag, Det känns faktiskt längre med bil. Ungefär en halvtimme tog det att gå dit och att sedan bära hem lite småsaker som jag köpt är ju inte särsklilt besvärligt. Tänkte jag.
Lite småsaker blev det också, plus en golvlampa. Typiskt att jag "hittar" nå´t sån´t just när jag inte har bil. Bara att ta den i näven och gå hemåt då. Det var då jag kände mig som en ungdom.... jag har i mitt minne en berättelse om två unga damer som bar en soffa tvärs över Skellefteå stad... och själv har jag burit en stor, vid, spretig gran från torget och hem en dag före julafton. I min ungdom, långt innan julgranarna snördes ihop med nät.
------
Hur som helst, att bära lampan var ingen sak. Det var värre att det kom ett kallt regn under vandringen. Gamla elsladdar och regn  passar inte riktigt ihop känns det som. Så när jag kommit ungeför halvvägs gick jag in i en ica-affär, köpte två plastkassar och knöt runt lampan så gott det gick. Se´n så...
----
Förresten har jag fått igång bilen nu.

en ledig dag

Hur kan man på bästa sätt ta vara på den? Jo, den här damen passade på att rensa avlopp, städa och tvätta. En promenad till stadens centrum hann hon också med, men där fanns inget spännande eller av värde.
Nu har hon ändå två hela dagar fria.... det känns lyxigt värre.
Fräscha tulpaner på köksbordet gör sitt till.
 
Visa fler inlägg