Nu får jag ju lugna ner mig

 Jag tänker att jag inte ska lägga mig i debatten om olika orättvisor, missnöjesyttringar och  "tidningssanningar" etc. etc.
Men det gör jag ändå. Ibland kan jag inte hålla mig. Jag vill gärna säga min mening.
Nu ger jag  mig efter ett par meningsutbyten. Det är liksom inte lönt att fortsätta...  men det beror ju förstås också på vad det gäller.
 
Förresten så köpte jag ett par köttätande växter. Hoppas att de kommer att leva och frodas. Tror jag ska ställa en av dem i  fönstret härintill. Det är en enveten fluga här.  Undrar just om den lilla växten kan ta så stora munsbitar?

Yes. I have no bananas "flugor"

Så har då problemet med banan/fruktflugor börjat. Ständigt återkommande den här tiden på året. Inte så roligt och svåra att bli av med.
Själv så gör jag så här för att få död på dem: Fyller en halv kaffekopp med vatten. Blandar med en skvätt äppelcidervinäger och ett par droppar diskmedel.
Flugorna dras till vinägern och drunknar på grund av att diskmedlet avlägsnar ytspänningen.
Hårda bud... men nödvändigt.
 
Skippar också att köpa bananer ett tag framöver. Men en sådan här köttätande växt vore kanske något.
 
 

Igen!

Hur mycket tjänar affärerna egentligen på att vi kunder betalar för mycket för varorna?
Nu har jag återigen betalat för mycket på en vara som jag skulle ha fått billigare. Inte så många kronor... men ändå. Jag har ingen lust att lägga ut mera pengar än vad jag behöver. Affärerna går nog med vinst i alla fall. Eller är det vi ärliga kunder som ska jämna ut det belopp som andra kunder snattar för?
I alla fall gör nog stora matvaruaffärer storvinst på oss. I det här fallet ICA-maxi.
 
Irriterad blir jag och numera tar jag alltid kvittot som jag kollar noga. Dessutom går jag och får en rättelse och mina extra 25 kronor som Ica-maxi så "generöst" bjuder på för att jag uppmärksammar felet.
 
Bilden är klickbar. Har inget med texten att göra, men den har med prideveckan att göra som idag avslutas i Stockholm. Den är tagen i domkyrkan i Visby fär två år sedan..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg