Hundar, hästar och höns.

H   ------   som i hundar, hästar och höns.
 
Naturligtvis.
Naturligt vis.
 
Så klart. Så vill jag ha det. Det skulle göra allt lite roligare. Så här sade en av arbetskamraterna idag när vi på jobbet återigen önskade oss att storvinsten skulle regna ner över oss. Idén var genial och att inte det redan finns överallt i Sveriges avlånga land är ju märkligt.
Hon ville använda pengarna till att bygga ett äldreboende. På gårdsplanen skulle också hönor få gå och picka. Och lägga ägg. Lite trädgårdsskötsel kanske några skulle vara intresserade av att hålla på med. Så några blomfrön som sedan kunde plockas in...
Ja, ni förstår tanken. Jag tror att det finns äldreboende med något enstaka djur redan, men att få till fler liknande boenden på mindre orter, (kanske mest i glesbygd), borde ju locka många. I alla fall skulle jag tycka att det vore fint. 
Inte bara höns förresten. Hundar och hästar också. Och en katt.
Kommunen, kom igen! Tänk nytt! Tänk trivsel och livskvalitét så långt det bara går. Det behöver inte kosta särskilt mycket.
Att människor mår bra av djur, det vet vi ju.
 
                                           
Ja, tänk om det gick att förverkliga. För oss som önskar det och inte är allergiska.
 
 

Ganska bra tycker jag

Ganska bra trodde jag att det skulle bli att få deklarationsblanketten i år, ftersom jag har betalt in extra skatt under året. Det blev det inte. Det blev inte alls ganska bra. Det blev dåligt. Jag fick kvarskatt.... och har redan ringt till skattemyndigheten för att kolla hur det kunde bli så.
Mannen på andra sidan "telefontråden" förklarade och jag förstod vad han sade. Bara det är ett plus i kanten och är inte bara ganska bra utan väldigt bra.
"Så det är det alltså bara att betala och se glad ut", frågade jag. Och det sade han ja till, så det tänker jag göra.
 
Jag har det ju också ganska bra om man jämför med många andra, så nog ska jag betala den skatt som jag är ålagd. Även om jag skulle vilja ha mera pengar att röra mig med. Den där travvinsten verkar inte vilja dyka upp. Det spelar ingen roll vilken av oss sju i klubben som gör raden. Den stora utdelningen verkar dröja.
 Äsch, jag lägger in en blomma    för att muntra upp mig. Och er.

Gladare Påsk

 
 Glad Påsk önskar jag er, mina bloggläsare. Glad Påsk i betydelsen att jag hoppas att ni har varit friska, ätit god påskmat och träffat trevligt folk under de här dagarna.
För min del stämmer alltihopa, men med ett litet minus som bestod av ordentlig magåkomma i går kväll och i stort sett hela natten. Troligen beroende på en smörgåstårta som inte var helt fräsch.
Men det var bara jag och en av döttrarna som åt av den, turligt nog. Så kan det gå.
Gladare Påsk önskar jag er!
 
Visa fler inlägg