Nu så

Nu är jag där.
Eller nästan i alla fall.
Pensionär.
Jag har semester först. I tre månader, förutom två veckor när jag är tvungen att infinna mig på jobbet. Men jag låtsas för fulla muggar att jag är FRI.
Nu kan jag helt och hållet bestämma mina egna dagar. När jag ska resa bort, klippa mig, gå till tandläkaren eller något annat... Nu behöver jag inte be om ledighet och kanske nekas det. Jag kan beställa biljetter i god tid. Kanske också få en billigare resa på så sätt. Jag kan se på film sent på kvällen och skulle nattsömnen bli dålig så gör det inget. Jag kan sova en stund på dagen  istället.
Ja, ni fattar....
 
Den första kvällen blev varm som den värsta sommardag. Champagne och jordgubbar på balkongen. Vackra ord och många kramar i minnet. Vackra blommor.
    
Men nog känns det lite tomt att jag inte kommer att få träffa mina arbetskamrater på samma sätt som tidigare.
 
Tandläkaren,ja. Dags i morgon igen. Jag behöver inte ställa klockan och jag behöver inte be om lov.

Doft

Det är lite spännande att ge sig ut på cykeltur när himlen är täckt av moln i alla olika grå nyanser... Regnet liksom hänger i luften, och skulle det komma regn så är det inte speciellt varmt.
Men jag klarade mig, och när jag kom hem och hade duschat trotsade jag de kyliga vindarna, tog på mig tjock tröja och drack mitt morsdagskaffe på balkongen.
Är det vår så är det.
 
 
Känner ni doften?
 
(För övrigt verkar det som om man bor på fel ställe. Norra Norrland har ju haft sommartemperaturer i över en vecka nu, medan vi i mellansverige har dragits med regn var och varannan dag)..
Sådärja...hinner inte mer än att skriva det, så är regnet ett faktum!

Styvmorsviol och Förgätmigej

Idag har jag tittat lite på cykelentusiasterna som höll till på Lugnet. Det var tävlingen "Långa Lugnet", där både elit och motionärer var med och kämpade på leriga skogsstigar. Terrängen här är ganska kuperad och nog märktes det på deltagarna att de fick jobba.
                                                            
På vägen hem plockade jag morsdagsblommor.... 
 
  
Visa fler inlägg