Påvebesök

Nu har påven landat i Sverige. Han ska tydligen stanna här ett par dagar vad jag förstår.
Jag kan erkänna att jag egentligen inte kan särskilt mycket om den katolska läran. Jag minns faktiskt inte att vi fick läsa om den i skolan. Många religioner fick vi läsa om, vilket jag tyckte var jätteintressant, men just katolicismen har jag inget minne av. Lite konstigt, faktiskt.
Jag vet katolska läran har en del märkliga åsikter rent medmänskligt. T.ex. gällande aborter, homosexualitet (och skilsmässor?). Att höga "präster", kardinaler eller vad de kallas har förgripit sig på småpojkar... Fruktansvärda saker som verkligen inte går att försvara.
Men... jag kan för den delen inte dra alla över en kam. Det finns nog inom vilket "yrke" som helst avarter som utnyttjar andra för sitt eget nöje.
Vad jag har läst och uppfattat så verkar den nuvarande påven, Franciskus, öppnare för dagens samhälle än de tidigare stelbenta påvarna. Hoppas att han kan modernisera lite, skuldbelägga mindre och sprida sann kärlek bland folket.Och visst är det stort. Tänk att han är här. Faktiskt. På riktigt.
 
Gammal bild. Har inget med texten att göra.
 
 
 
 
 
 
 

Åh, åh åh tjejer...

I kväll ska jag gå på någon slags teater/musikföreställning. Jag tror det blir bra... mina döttrar tipsade mig. Den framhäver kvinnans roll i historien, främst vid den tiden då fäbodarna var många och kvinnorna vandrade dit på försommaren och sedan stannade kvar till hösten.
Med mig har jag lyckats få två gamla arbetskamrater. För deras skull hoppas jag verkligen att teatern är bra, för annars känns det som om jag har lurat på dem något.
  För övrigt åks det skidor. Inte av mig, jag väntar på den riktiga vintern.
Men andra uppskattar detta. Redan tidigt i morse fanns det entusiaster på den korta utlagda skidslingan.

Nöje?

"Välkommen in i hundlivets nöjen", var en kommentar på hundens magproblem.
Jo, jag tackar jag...
Bara därför blir det en mera redogörande rapport om nattens nöjen.
Under natten har vi varit utomhus ungefär varannan timme. Idag ska vi ta igen oss. Åtminstone hunden verkar klara det bra. Hon somnar ganska omgående när vi kommer innanför dörren.
Morgonens korta promenad resulterade i försök till kräkning. Det gick inte så bra... hon hade inget att få upp.. allt hade tömts på hallgolvet vid 6-tiden på morgonen. Diarrén gick däremot bra. (Jag undanhåller er bilden av hur hon såg ut då).  Att duscha baken på henne när vi kom in gick också bra, om än motsträvig placering i badkaret.
 
Det känns som det är lite bättre nu. Hon beter sig lite mera normalt och har inte lika bråttom ut. Jag hoppas att hon snart vill dricka lite också...
 
Jag har funderat mycket på orsaken till magproblemen. Kunde det vara så att hon har fått i sig något giftigt? Det finns ju folk som lägger ut förgiftat kött för att ta död på vargarna, och när vi är i skogen då springer hon lös och kors och tvärs. Eller har någon pinne satt sig på tvären? Hon gillar att bära och tugga på pinnar också.
Klart man blir orolig. Men jag ringde dottern, och hon lät så lugn så jag blev också lugnare. Det går nog över.
 
Nöje? Jaha ja.
Visa fler inlägg