Enkelt och gott

Jag fick en gammal vän på besök och funderade på vad jag skulle bjuda på. Någonting matigt...  men samtidigt enkelt att tillaga och dessutom gott. Tänkte först på kålpudding, men drog mig lite för att bryna kålen.
Då kom jag på att jag skulle ta fram lergrytan som jag hade undanstoppad någonstans i något skåp.
Jag hittade den.
I den stoppade jag skivad potatis, mjukbrynta lökringar, köttfäs, lök, och skivad potatis.
Hällde en blandning av grädde, soja och lite senap på alltihopa och in i ugnen.
Enkelt. Gott.
Eftersom lergrytan ska ställas in i kall ugn så tar det rätt så lång tid innan maten är färdig. (I det här fallet 1½ timme). Men vad gör det... den sköter sig själv.
 
Tror jag ska använda den oftare hädanefter. 
Affär i Umeå.

Lammkött

Ibland gör jag saker som jag egentligen inte har tänkt igenom ordentligt. T.ex beställer lammkött från en bekant. Det är gott, nyttigt och har uppfötts ekologiskt i trakterna häromkring. Att jag inte har plats i frysen... det kommer jag på först efteråt.
Nu kommer inte köttet förrän om ungefär 2-3 veckor. Får försöka att äta så mycket jag kan ur frysen tills dess.
 
Princesstårta går väl att frysa in?  (Men då blir det ju ännu mer i frysen).
 

När man tror att man kan som tidigare.

Promenaderna har blivit lite kortare några dagar.
Det kanske inte är nyttigt att tokgå långa sträckor flera gånger/dag. Man kan lätt få lite krämpor då. T.ex. ett värkande knä och skavsår på fötterna. Att skavsåren kommer beror så klart på att vi ofta går på stigar och att skor, strumpor och fötter blir blöta av riset.... Så det kan jag förstå.
Det knäonda vill jag inte förstå. Artros? Inflammation av något slag? Skada på menisk eller ledband? Vad vet jag. Jag gissar på någon slags muskelinflammation, och därför jag jag smort med antiinflammatorisk salva några dagar. Det har faktiskt blivit bättre.
 
Men jag skyller på hunden. Hade hen varit en katt så hade det inte varit lika besvärligt. :)
 
Visa fler inlägg