DoraBella

I min barndom hade vi kor. När de kalvade tog mamma reda på en del av råmjölken som hon gjorde kalvdans av. Vad jag kommer ihåg så åt jag det, trots att jag egentligen inte tyckte att det var speciellt gott.
Idag plockade jag fram en liter råmjölk ur frysen. Googlade fram ett recept som jag tyckte såg bra ut. Där skulle man tillsätta lite stött kardemumma, vilket jag också gjorde.
Efter en timme i ugnen var den färdig. Den såg bra ut... och den smakade bra! Tillsammans med hjortronsylt, blåbärssylt, blåbär och lingon smakade den jättegott.
 
Jag får skicka ett tack till kon DoraBella!
#1 - - Irene:

Jag minns inte att jag åt den. Fast jag är också övertygad om att jag inte tycker om det underligt nog. Hur går det ihop???

Svar: Du har nog smakat. Men det var inte särskilt ofta vi fick kalvdans, så det kan hända att du helt enkelt är för ung.... för att ha varit med om det.
mammselen