-22 grader. Ändrade planer.

Nämen.  22 minusgrader när jag vaknade vid 7:30-tiden. Tittade en extra gång på termometern och en extra extra gång. Gnuggade sömnen ur ögonen och kollade ännu en gång. Men det hjälpte inte. Siffrorna stod kvar.
I så fall blir det ingen skidåkning, så det är inte lönt att sätta i motorvärmaren... Tänkte ju äntligen komma igång med skidåkningen. Drack kaffe och tog det lugnt.
Hörde på radions lökalradio där de talade om temperaturer mellan -5 och -10. Kollade återigen på min egen termometer och där stod det verkligen inga sådana siffror.  Här visade den  nu -22,9. Kanske hade den fått fnatt....
Men icke.
Jag har kollat med ena dottern som bjöd in mig till pannacottafika på em. Temperaturen stämmer. Det blir promenad istället. Snön ligger ju kvar.
 

Målarfärg?

Jag har förut ibland använt Bodyshops bodybutter när jag har badat och velat ha liksom en skön hemmakväll i slappa myskläder. Nu var det ganska längesedan, men då tyckte jag om doften av grapefrukt... vill jag minnas.
Den här burken som jag hittade nu liknade den, men det står i innehållsförteckningen att det är satsumaolja. På norska översättningen är det förresten mandarinolja. Går väl på ett ut...
Och ska inte användas i ansiktet. Det hade jag gjort innan jag läste texten och än lever jag..
Och ska förvaras svalt. Det har jag inte gjort.
 
Det är kanske därför den doftar mer målarfärg än frukt. Letar efter ett sistadatum för användning, men hittar inget.
Tror den åker i soporna.

Nu är det vinter och fötterna slinter.

Det snöar kraftigt för tredje dagen i rad. Snön är kall och lätt. I år verkar det som om inte ens jag kan klaga på vintern.
Har precis kommit in efter en timmes snöskottning. Som tur var kom plogen som skottar parkeringen samtidigt, så jag kunde köra ut bilen så plogbilen fick lite större svängrum och jag slapp då skotta kring bilen också.
Efter plogens framfart blev det väldigt halt. Liksom ett väldigt glatt såphalt golv på vissa ställen. Det märkte jag när fötterna plötsligt flög i luften och jag satt på ändan. Ont gjorde det. Det var svanskotan som tog smällen... och den får väl vara göra ont ett tag. Tills det går över. Vet att det kan ta tid... det har jag en gammal erfarenhet av.
  Lite Julaftonssnö några mil norr om Umeå. Nu har det kommit mera.
 
 
 
Visa fler inlägg