Fettisdag, palmolja och Maria

Äntligen är det fettisdag då jag får tillåtelse att  göra ett avsteg från överenskommelsen om 3 månaders sockerstopp sedan nyåret.
Numera har jag slutat baka dem själv. Det känns lite onödigt när jag ändå inte kan äta alla. Jag vet att om jag lägger dem i frysen så glömmer jag bort dem och de ligger kvar där i "all evighet". Till slut får jag ändå kasta dem.
 
Alltså gick jag ut i spöregnet för att inhandla ett par. (Gladdes över regnet. All nederbörd som kommer är välkommen). Det var full rusch i affären och alla skulle ha semlor. Tyvärr hittade jag inga som  var färdiggjorda och inte innehöll palmolja, så jag fick fråga om de hade några som bakades på riktigt smör. Det gjorde de inte - de hade margarin, som ju bl.a. innehåller palmolja. Jag är lite skeptisk mot palmoljans odlingssätt och inverkan på miljön så jag undviker den i möjligaste mån.
 
Men det fanns semmelbullar som som innehöll rapsolja (varför inte smör?... men ändå bättre än de andra...) och som jag köpte istället. Det är ju jättelätt att göra egen mandelmassa och vispa grädde till dem.
 
Maria har namnsdag! Grattis till er!

Ringa på?

Ibland saknar jag någon form av sambo.
Jag menar, det kan ju vara praktiskt att ha det.  Just nu hade jag velat ha en i samband med att jag badade. Ibland känner jag verkligen för att skrubba mig. Just därför har jag införskaffat mig en borste med långt skaft. Borsten är den allra hårdaste jag kunde hitta. Inget mjukt mesigt här inte.
Den är bra men jag tycker inte att jag kommer åt tillräckligt på ryggen. Eller, jag kanske kommer åt.. men jag kan inte ta i ordentligt. Det är då jag skulle behöva en sorts sambo som kunde hjälpa mig.
 
Funderade ett tag på om jag kunde ringa på grannens dörr...
 
Kom fram till att det kanske inte var så lämpligt
 
 
 
 
 
.
 
 
 

Annat olikt från Göteborg

Det fanns annat i Göteborg som också var olikt min stad. Inte bara skyltarna som jag visade i mitt förra inlägg.
 
Det var tiggarna. Jo, en del var likadana som här... dvs. de satt utanför affärerna med sin pappersmugg. Och folket gick förbi utan att ens säga hej.
På en del ställen spelade de glada melodier på något slags instrument som jag inte vet namnen på. Instrumenten såg ganska använda ut, och kanske de hade gjort en del av dem själva. De var glada och gjorde de grå, blåsiga dagarna lättare. De tiggarna finns inte i min hemstad.
Sedan fanns det en tredje slags tiggare som rörde sig bland oss stadsbesökare. De kom mot oss, eller gick efter oss, med sitt tiggeri. Det upplevdes lite hotfullt och kändes inte alls bra. De tiggarna finns inte heller i min hemstad.
 
Det kändes som om tillhörde olika slags folkgrupper, eller länder. Är det någon som vet?
Visa fler inlägg