Betyg

Över de delvis isiga trottoarerna har det i natt fallit ungefär en centimeter snö. Som gjort för att man ska sätta upp farten lite och därmed ha oturen att sätta sig på rumpan. Eller ännu olyckligare, sätta sig på fotleden eller slå knä, huvud eller axel så olyckligt så att något går sönder.
Därför tog jag det säkra för det osäkra och valde en , som jag visste, välsandad trottoar på min promenad. Inte gick jag fort heller. Sakta mak blev det och jag kom hem välbehållen.
 
Väl hemma igen började jag sortera lite papper. Där hittade jag en massa gamla betyg. Det var intressant läsning. De första betygen fick jag  när jag gick ut andra klass! Jag var ganska medelmåttig... flest Ba, men i gymnastik och teckning fick jag B+. (Vilket är ganska dåligt, kan jag upplysa yngre läsare om).
Ungefär så där medelmåttig var jag väl under hela skoltiden. Det svängt lite uppåt och nedåt... Men när jag gick ut nian hade jag betyget 5 i gymnastik och kristendomskunskap.
Betyget i gymnastik tycker jag inte att jag egentligen var värd. Även om jag älskade lektionerna och alltid var aktiv där.
Kristendomskunskapen, då? Som egentligen borde ha hetat religionskunskap. Så intressant jag tyckte att det var! Vi hade en lärare som berättade om alla möjliga olika religioner, och det fångade verkligen mitt intresse. Tänk om jag kunde minnas allt jag lärde mig..
Betygens vara eller icke vara kan man fundera över.
Vad jag kommer ihåg så var det ingen stor grej. När man började nästa termin så skulle man visa upp betyget,  med förälderns namnteckning underskrivet.
 
Men nu. När ska eleverna få betyg, om de nu ska ha det?
Jag vet inte.... men något slags omdöme när man går ut 5:an kanske... och naturligtvis kontakt med skolan tidigare om läraren eller föräldern anser att det behövs. Det  finns elever som har kommit ända till 9:an innan någon har förstått att eleven har dyslexi.
 
Okända och kända: Kommentera gärna. Det är roligt att få respons på inläggen.
 
 
 
#1 - - Big:

Jag var med Majken på familjegudstjänst idag för hon skulle få en egen bibel. Hon var inte så imponerad trots att hon fick tårta efteråt. "Det var nog mest för vuxna" sa hon. Själv tycker jag det var fint, tänker varje gång att jag borde gå till kyrkan oftare.

Svar: Allting som är ovant känns ju en smula konstigt. Så det var inte underligt att hon sade så.
mammselen