Några dagar i Göteborg

Med bussen (dvs. tåget) tog jag en liten miniresa till Sveriges andrastad. Eller om man så vill, Sveriges framsida. Jag gillar Göteborg. Väldigt kuperat och väldigt mycket berg. Ur- och bortsprängda berg också, för den delen, för hur skulle annars alla hus och vägar få plats.
Den egentliga orsaken till mitt besök var att jag skulle besöka min storasyster som bor där. Hon är pensionär liksom jag... och där har pensionärerna förmåner. De boende i Göteborg får åka buss/rälsbuss gratis och även besöka badhus gratis. Under vissa tider på dagen när det är mindre folk i rörelse, förstås.
Men ändå, så bra!
Så vi åkte både kommunalt en hel del och besökte bl.a. Röhsska Museet där det pågick en Sapmiutställning. Den blev vi besvikna på... det enda som visades var ett tiotal nyskapade stora tygstycken av unga samer. I och för sig vackra, men vi hade trott att vi skulle få se mycket annan sameslöjd.
Förutom detta så var vi förstås ute på pomenader. Jag roade mig med att forografera några skyltar som jag inte har sett i min hemstad.
                                   Buskapet gick fram väldigt bra, tycker jag.
Ingen snö, men blåsigt så det förslog... och hemma igen hade det snöat.
 
 
 
#1 - - Znogge:

Intressant att det skiljer så med förmåner för pensionärer. I vår närmaste större stad får pensionärerna vackert betala. Dock vet jag att en del kommuner erbjuder gratis resor om man är över 70 eller 75.

Göteborg är alltid värt ett besök och en trevlig stad. Med tanke på att sonen bor i Stockholm så blir det dock dit vi åker.

Svar: Ja, här betalar vi också. Fast jag tror att badet i alla fall är lite billigare för pensionärerna.
mammselen

#2 - - Mia:

Ojdå, inte visste jag att göteborgarna är så snabba att de behöver ha hastighetsbegränsning vid promenader och löpning. Eller är tanken att man ska uppnå 30 km/tim annars får man hålla sig hemma?

Det där med gratis kommunikationer för pensionärer liksom badhusbesök låter bra tänkt. Jönköping har en av landets dyraste taxa vad gäller kollektivtrafiken i sta´n, inte ens rabatterat för pensionärer. Trots det älskar jag den här sta´n... :-)

Svar: Haha... ja så kan man ju tolka det.
mammselen