Semla

 
Nu verkar det vara full fart på semmelfrossandet. Redan långt innan jul såg jag de första i affärerna. Just då kändes det lite avigt... men inget att göra åt. 
Det verkar vara på modet att tillverka alla möjliga slags semmelvarianter. Jag har sett princessemla. chokladsemla, räksemla, muffinssemla och semmelwrap bl.a.  Ingen av dessa skapelser har jag smakat. Jag är så traditionell så jag gör som jag brukar. Väntar till den riktiga fettisdagen, som i år infaller den 28/2. Och äter då den vanliga semlan med mandelmassa och grädde i.
Det här året deltar jag igen i ett  "sötsaksförbud" under tre månader. Alltså inget fikabröd, godis eller andra sötsaker. Med ett enda undantag... det är tillåtet att äta semlor på fettisdagen. Tack och lov. Då blir det nog två stycken för min del.
Men det går ändå bättre det här året än förra året. Då var jag otroligt sötsakssugen under alla de tre månaderna. Nu kan jag hantera det beydligt bättre.
 
Om det amerikanska valet orkar jag inte skriva. Jag håller andan och förfäras över de galna bestämmelser Trump redan har genomfört. Skrämmande är väl det minsta jag kan säga. Jag får ont i magen.
Också i andra länder händer det saker som gör mig rädd för framtiden. Ryssland: "I dag ska den ryska duman rösta igenom ett förslag som ska avkriminalisera våld i hemmet."
 
Jag bävar. Var är mänskligheten på väg?
 
#1 - - Mia:

Ja vart är vi på väg, en berättigad fråga?

Jag brukar gå ned i vikt under mina perioder jag arbetar natt. Mina jobbdagar hinner jag i regel endast äta frukost o middag. Den här perioden har jag varit godissugen, ätit godis också...inte bara varit sugen. Ska bli spännande att kolla vad vågen säger om mitt liv o leverne när jag åter är hemma!