Tillbaks!

Nu är jag tillbaka till min dator.
På min senaste resa till den trevliga staden Umeå hade jag bara telefonen med mig, och eftersom den inte är av senaste modell och därmed ganska seg så blir kontakten med den digitala delen av omvärlden ganska begränsad.
Umeå är fint. Jag befann mig inte så mycket i centrum utan i en av i en av stadsdelarna lite på sidan om. Alltså...egentligen inte på sidan om, men inte i centrum. Äsch.... 
 
Några dagar tillbringades med barnbarnen när deras föräldrar roade sig i hufvudstaden. Det gick bra... jag har ju de allra bästa barnbarnen så klart. Ibland har man tur...   :)
Natioaldag=friluftsdag.   En promenad i ett naturreservat känns som ett bra sätt att fira dagen på. Jag fotograferade förstås några träd, eftersom de ofta fascinerar mig.
   Ett av dem hade myrorna tagit i besittning.
 
En av dagarna när barnen var på förskolan och föräldrarna på jobbet lyckades jag ta mig till centrum med bussen. Allt är inte självklart och lätt när man känner sig helt borttappad på orten. Det var ju 45 år sedan jag bodde där och ingenting är sig likt. Men med munnen i behåll kunde jag fråga mig fram. Och tillbaks. Jag var in på Väven - Umeås kulturhus -  där jag tittade på lite kvinnohistoria. Sedan tog jag en promenad till bildmuséet. Tanken var sedan att promenera hem men eftersom himlen förmörkades av mörka blyertsgrå moln, så passade jag på att besöka Umeå stads kyrka. Den kändes mycket mindre inuti än vad den upplevs som utifrån. Där övade en organist sig på kyrkorgeln och jag satte mig ned och lyssnade.
Ville inte riskera att bli genomblöt av att promenera hem, så jag tog bussen.
 
 Vet ni förresten att det finns vikingaskatter nedgrävda i skogarna kring Umeå?
#1 - - irene:

Tur har du 😊

#2 - - Maria:

Välkommen hem!

Svar: Tack! Idag är jag trött.
mammselen