Tidningarna och skidåkningen

Jag tittar gärna på skidåkningstävlingar. Särskilt om det är så att Sverige har duktiga åkare som faktiskt kan ta någon medalj då och då.
Förra säsongen var det nästan bara Norge i topp och då måste jag erkänna att jag tappade intresset lite. Men i år har fler nationer blandat sig i leken och genast blev det mycket roligare. Sverige kan slå till, men också Finland Ryssland och USA bl.a.
En del incidenter blir det naturligtvis, särskilt när det är masstart och alla trängs. Dessutom brukar masstarterna bara vara ett enda lurpassande till de sista kilometrarna. Då ökas farten och den med den starkaste spurten vinner. Så det är egentligen den delen av loppet som är spännande.
Trängseln idag medförde att Charlotte Kallas stav bröts precis när avgörandet skulle sättas in. Därmed var hennes medaljchans borta.
Mycket tråkigt. Jag förstår verkligen att Charlotte är både besviken och ledsen.
 
Men under den här VM-veckan har jag läst en del om tävlingarna i bl.a. Expressen och Aftonbladet. Jag slås av hur de belyser tävlingarna och allt kring skidåkarna. Väldigt negativt, faktiskt. Det gnälls över andra länders framfart i spåren och vad de har sagt och gjort. Inte bara från Sverige utan klagomålen och gnället kommer från alla länder. Och mot andra länder. Pikar och tjuvnyp.
Nu verkar det vara bråk mellan ledarna som står bredvid spåren också.
 
Jag orkar inte läsa.... Kan de inte skriva något snällt om varandra istället. För jag tror faktiskt att de allra, allra flesta är "kompisar". Fast de tävlar mot varandra.
 
Det här är Petter Nordhug. Han är ganska bra på att ge pikar. Nästan hans signum... Men någon ska väl vara kaxig också.
Här var han inte det. Han resultat hamnade långt, långt ner i listan.
 
 
#1 - - Mia:

Vem vann Vasaloppet i år, måntro... :-)

Svar: Det var en norrman. Jag tror de var tvåa och trea också.
Men ingen norrman tog medalj på femmilen på VM.
mammselen