Vädret Är Strålande....

Lördagmorgon.
Vaknar tidigt, ca 06:30, men drar mig en halvtimme innan jag kliver ur sängen. Tittar ut och i dag är det inte strålande sol på morgonen utan ett grått jämt täcke hänger i luften. Det har regnat en del, det ser jag bl.a. på vattenansamlingen på balkongens övertäckta vilmöbel.
Gör i ordning kaffet och mackorna och lyssnar på lördagsradions Ring så spelar vi. Hinner också höra dagens första väderleksrapport som talar om högsommarvädret vi har. Det fortsätter att vara upp emot 25 grader varmt. Ja, alltså... det gäller ju södra och mellersta delen av landet. I den här delen blir det grått, regn och lägre temperaturer. Här i mina trakter är det ingen sommar än.
Trots den senaste tidens fina morgnar har inte den riktiga somamrvärmen infunnit sig. Riktigt kyliga vindar har dragit in, men har man hittat en plats i lä så har man kunnat njuta ett tag.
Inte utan att jag idag är lite avundssjuk på sörlänningarna...
 
 
#1 - - Irene:

Ja, tänk att man blir så otålig. Jag har ärt-/bönplantorna i full gång i lådorna, satt potatis, börjat plocka in egen sallad, klippa gräsmattan och är grymt besviken att jag inte hittat sommarens växthus så att jag kan plantera tomatplantor... Allt! Här! NU!

Svar: Plockat in egen sallad? Satt potatis? Du är snabb du. I alla fall.
mammselen