Förkylt

Jag har liksom förvånats själv över att jag inte har blivit förkyld, så intensivt och nära som jag har varit mina barnbarn.
Men nu gick det inte längre. Och det är inte barnbarnsbaciller som har smittat mig. För de är inte förkylda just nu, vad jag har märkt.
Nej, här är det någon annan som har delat med sig.
Jag tänker inte tacka.
  Preparerar mig med häxbrygden.... gjord på varmt vatten, ingefära, citron, honung och en gnutta salt. Det kan inte skada.
Och vitlök... som inte kom med på bilden!

Godis.

Men alltså. Ibland går det fortare än vad man har tänkt.
Jag hade en påbörjad mörk chokladkaka.... den har jag inte längre. Det kom nämligen tre små halloweenbarn och ringde på dörren. Väldigt försynta.
 
 - Bus eller godis?-
 - Men hjälp... jag har ju inget hemma.-
-  Det gör inget - Lite småleende svar.
 -  Eller jo förresten, jag har ju en påbörjad chokladkaka. Vill ni ha den? Mörk! Vill ni ha den? -
-  Ja, tack. Tack så hemskt mycket - Försynt småleende igen.
 
Så där rök mitt godis. Som jag hade lovat mig själv att njuta långsamt av, innan jag nästan helt ska sluta.
För hädanefter blir det bara extragott godis vid extraordinära tillfällen. Inte som det har varit ett tag, alldles för mycket dåligt godis alldeles för ofta.
 
 

Innan mörkret

 I eftermiddags var det guldskimmer på himlen. Det skimret varade inte länge utan omformades hela tiden. Och rätt vad det var var solen borta och mörkret lade sig.
Dagen innan dess fick jag åka med dotterns familjt till en höstmarknad några mil härifrån. Där fanns det lite smått och gott, alldeles lagom och alldeles hemgjort från trakten. Så många vackra alster i stickat, bl.a. fantastisa möster på sockor. Det är inte klokt vad kvinnorna kan. För det var idel kvinnor bakom alstren.
  Jag köpte några praliner ( fick ju ta med en spökpralin i dessa halloweentider). Syltfläsk följde också med hem, liksom en julstjärna gjord av lin. Väldigt fin. Får visa den senare någon dag.
 
Dottern förgyllde någons dag med att handla mycket mera.
Det känns bra att stödja lokala producenter.
Visa fler inlägg