Några dagar i Lapplandsfjällen.

  Det är inte alltid vädret är strålande när man är i fjällen.
Det kan rent av delvis vara en leråker på vissa ställen. Men då kan man roa sig på andra sätt. Alltid finns det något att göra på ett renoveringsobjekt.
 
Jag behövde inte ångra att jag lämnade skidorna hemma heller.

Dag nr 39

För ganska många år sedan nappade jag på en utmaning där det gällde att skriva ett blogginlägg per dag i hundra dagar. I utmaningen gällde det att hålla sig till, och tolka, olika rubriker i en redan given lista. Jag hoppade på utmaningen och tycte att det var ganska trevligt att fundera över givna ämnen, och jag tror också att jag faktiskt höll ut till slutet.
Nu har min bloggkompis Fia presenterat listan igen.
Tänkte därför ge den vidare till den som vill. Som ni ser är ämnena vitt skilda, och att skriva sina egna tankar eller funderingar kan ju innehålla stort som smått, galet som sant.
Själv kommer jag inte att delta den här gången. Jag kommer att företa en del utflykter, kortare och längre, och har då inte datorn med mig. Att skriva på telefonen gör jag inte.
 
Men kom med, eller bara lockas av någon kul rubrik... när blogglusten tryter.
Själv kommer jag att ta fasta på en del punkter, lite hipp som happ.
 
 Dagen blogginlägg får gälla som punkt nr 39 på listan. Barndomslandet. Jag har tillbringat 3 dagar med ett barn på snart 4 år. Vi befann oss väldigt mycket i barndomslandet.
 
 
 
 
 
 

Att använda huvudet

Ibland  funderar jag på vad jag egentligen använder huvudet till. Inte så ofta, men alldeles nyss gjorde jag det. För det mesta går jag liksom bara på, utan att egentligen tänka vidare mycket.
Så här var det. Jag gillar en juice som bl.a. innehåller ingefära. Det är gott med det där extra stinget från ingefäran... Färskpressad för att vara så nyttig som möjlig, men som också då blir ganska dyr. När jag upptäckte att de hade minskat på storleken på förpackningarna och dessutom hade höjt priset, då fick de behålla juicen för sig själva. I alla fall tappade de mig som kund.
Istället fick jag idén av min syster om att själv tillsätta ingefäran. Bara att pressa i den eller riva ner den i annan juice.
Hur enkelt som helst och varför i fridens namn har jag inte tänkt på det själv.
Klart att jag skulle kunna göra hela juicen själv, med en juicepress. Men det räcker med nyrivna ingefäran.
 
 
Visa fler inlägg