Den, eller den, eller den, eller...

 
 Igår tog jag en politikerrunda. Dvs. jag gick runt till alla valstugor och ställde frågor. Inte om rikspolitiken utan om vad de tänker göra kommunalt. Det var intressant och det tog lång tid innan jag hade hunnit rundan runt. Politiker är ju som bekant ganska vältaliga
Tyvärr hann jag inte riktigt med alla. Jag har ett par partier kvar att besöka. FI hade en valstuga, men den var stängd och ingen representant fanns på plats. Centerpartiet hann jag bara med en stund, eftersom jag då hade en tid att passa.
Även om alla har ungefär samma saker att föra fram... skola, vård och äldreomsorg. (Undrar om de trodde att det var något som jag var speciellt intresserad av, gråhårig pensionär som jag är). Trodde att klimatet skulle hamna högt, men inte ens miljöpartiet nämde det som  det som särskilt viktigt.
Något parti stod mest och hummade, någon pratade om vilka motioner han hade fört fram och som han hade fått igenom, någon ville privatisera hejvilt, någon ville höja landstingsskatten 1 kr., någon visste inget om kommunen utan pratade om rikspolitiken..
 
Tja,.Genom den här rundan vet jag faktiskt lite bättre var jag står. Jag har nästan bestämt mig.
 
Bild tagen 170917
 
 

Första gången

 
Idag fick jag ett telefonsamtal av Sveriges Dövas Riksförbund.
Alltså en av många telefonförsäljare som tror att det kan löna sig att ringa och erbjuda mig något. De kan ju inte veta att jag kategoriskt tackar nej till deras olika erbjudanden. Och de brukar inte ta någon som helst hänsyn till att jag redan i början på samtalet talar om att jag inte är intresserad och inte tänker köpa något. Jag byter inte elbolag per telefon heller.   Likt en bandspelare på repeat fortsätter de med sin inövade text och hur jag än försöker avsluta samtalet så fortsätter de.
Till slut tröttnar jag och ibland blir jag nog lite otrevlig i rösten och säger att: Nu avslutar vi det här meningslösa samtalet, jag är inte intresserad, hej!
 
Men all heder till dagens kvinnliga telefonör. Hon fattade galoppen direkt och tackade för sig. Inget övertalningsförsök, inget slingrande, inga frågor.
 
Dte kändes nästan lite snopet.
 
 

Bärtider

En av nackdelarna med att flytta till en helt okänd ort är att man inte har några egna svamp- och bärställen. Idag har jag gått en runda på ett berg i närheten. Där fanns det inte mycket av den varan, men på hemväg hittade jag faktiskt två stycken fårtickor. Och en röksvamp som jag inte plockade.
Men annars finns här röda vinbärsbuskar lite överallt, så jag plockade också lite sådant alldeles bredvid gång och cykelvägen. Sedan fick jag tips om ännu mycket mera, ganska nära.... så det blir alldeles säkert mer.
Det känns ju bra.
 
Jag hade nog trott att de skulle vara övermogna, men de är hur fina som helst.
 
 
 
Visa fler inlägg