kodlås

Jag hörde ett ungt gäng komma in på gården, rycka i dörren och därefter knacka ganska hårt. Men jag öppnade inte. Sedan såg jag dem gå in i porten mittemot... den har inte kodlås till ytterdörren.
Så skönt att slippa "godis eller bus" i dessa halloweentider.

jul igen?

Idag har det snöat hela dagen.
I lägenheten mittemot sattes adventsljustakarna upp i fönstret i går kväll.
Själv har jag idag stekt köttbullar som blev goda och faktiskt höll ihop. Heja mig, det var bra gjort. Det brukar jag aldrig lyckas med. De brukar fastna i stekpannan... . Idag gjorde de inte det, men särskilt runda blev de inte.
Dessutom har jag kokat tomtegröt.
 
Vadan nu detta? Har jag, som verkligen inte vill ta ut julen i föskott fått rena nippran? Nej d å. Jag ska få besök av barnbarnen och vill vara lite förberedd. Köttbullarna går snabbt att värma, gröten likaså. Att koka risgrynsgröt på morgonen tar alldeles för lång tid... Och 4-åringen önskar alltid tomtegröt när han får önska.
 
Det är en smula besvärligare med adventsljusstakarna i lägenheten tvärs över gatan. Det är det svårare att tackla. Tror jag får blunda när jag går förbi fönstret.
 
Jag har läst att man ska skaka stekpannan då och då när man steker köttbullar för att de ska bli runda. Det funkar inte för mig. Det är bara 2-3 stycker som trillar runt. De andra får jag vända på själv. Och då får köttbullarna alla möjliga former...

Vinter på väg

Nu kommer snön.. Så säger väderleksrapporten. så vi får väl se hur det ser ut i morgon när vi vaknar. Ganska mycket ska det tydligen bli... om nu deras prognos är riktig.
Men på onsdag redan ska det bli plusgrader och då kanske allt försvinner.
En som inte orkade vänta på natursnö var min dotter. Så vi åkte helt enkelt till ett kanonsnöbelagt spår där hon fick sitt skidåkarlust mättad. För dagen, alltså.
Själv följde jag med som barnvakt och promenerade med barnbarnet   ( kände mig som jag befann mig i en scen ur "barnen från frostmofjället". det var bara geten Gullspira som fattades)..när jag vandrade i snölandskapet med fjällen i bakgrunden.
 
Jag tar tacksamt emot varje ny årstid. Men jag väntar med längdskidåkningen tills det finns tillräckligt med natursnö.
Visa fler inlägg