Kväll framför tv:n, och i badrummet.

Igår skulle jag ha en lite mysig hemmakväll, alldeles för mig själv. Ja, alltså för mig själv är ju inget ovanligt när man är enastående, men att ha det mysigt det händer inte alltför ofta.
Jag dukade upp ost, kex och marmelad och rödvin därtill... Det var gott, och mysigt. Satt framför tv:n och kollade på Idol. Några var bra men många av dem imponerade inte alls på mig. Innan kvällen var slut så hade en av tjejerna röstats ut... inte helt rättvist, tycker jag. Men tävlingen är som den är och att det kan bli så är de nog helt införstådda med.
Mellan start och mål i Idol hade jag hunnit äta mig mätt på mitt tilltugg. Lite vin hade jag kvar och när jag skulle torka bordet så stötte jag till glaset och allt rödvin hamnade på den vita långhåriga mattan.
 
Ja, ni fattar!!
 
Lite panikkänsla fick jag. Baxade den stora mattan in i den lilla toaletten, lade de delar av mattan som nu hade sörplat i sig mitt rödvin i badkaret. Hällde på resten av mitt saltpaket på den avlånga fläcken, gnuggade med galltvål och spolade med högsta duschtrycket. Lät den ligga kvar i badkaret under natten och idag har den större delen av dagen fått torka i husets torkrum.
 
Minsann tror jag att jag fick bort fläcken. Nu ligger mattan i vardagsrummet igen och jag kan faktsikt inte urskilja var någonstans på mattan olyckan skedde.
 
Mysighetskänslan som jag ville ha blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Och så måste jag komma ihåg att köpa salt.
 
#1 - - Maria:

Vad skönt att du fick bort fläcken :) Jag tycker det lät som en mysig kväll trots mattbestyren !

Svar: Jag har ju hört att rödvin ska vara i stort sett hopplöst att få bort. Så jag blev ändå positivt överraskad.
mammselen

#2 - - Helena:

Så typiskt! Tur du har galltvålen kvar 😊

Svar: Verkligen!
mammselen

#3 - - irene:

HoPpsan!