Guld och gröna skogar

                                                                 
För ca 2 månader sedan åkte jag tåg t.o.r till Umeå. Lyxade till mig med första klass. Första gången faktiskt jag gjorde det. Numera åker jag inte tåg så ofta... att ta bilen och kunna bestämma färdväg, tider och ha bagageutrymme för alla eventualiteter har för mig varit ganska viktigt.
Men just då verkade tåget så bekvämt med extra benutrymme, tidningar, frukt och kaffe. Men det blev inte riktigt som jag trodde. Jag som väldigt noga hade bokat plats för att kunna åka i färdriktningen fick åka baklänges båda vägarna. Dessutom saknades alla tidningar på hemvägen. (Blev lovad aktuella dagstidningar efter 4 timmars färd, men det löftet infriades inte...).
Väl hemkomsten skickade jag faktiskt ett mail till SJ med mina åsikter om resan.
 
Och nu idag så swishade de till mig halva biljettpriset för "den komfortbrist som uppstod under min resa".
 
Det hade jag inte förväntat mig. Jag måste säga att jag är förvånad över SJ:s generositet. Och glad.
 
Igår hittade jag ett guldarmband på en mur i lekparken. Nästa vecka ska jag lämna in det hos polisen. Så får vi se vad som sedan händer...
 
 
 

Jag vann

Jag vann på söndagens tipsrunda. Kött till ett värde av 300 kronor. Men så hade jag också lyssnat noga på bondens information om gården och dess djur.
Passar mig ypperligt,  jag vet att djuren har haft det bra och var köttet kommer ifrån.
 
 

I morgon är det tisdag

Tvärkallt blev det.
Just nu tre plusgrader och jag som tänkte låta bli att sätta på elementen tills den första oktober får nog tänka om. Kylan kryper inomhus...
Annars har dagen varit bra, både gymnastik och många steg. Och i morgon får jag finbesök av barnbarnet, 4 år. Undrar vad vi ska hitta på? Hur som helst så ska det bli roligt.
 
   I morgon ska det komma snö i Storulvån. Säkert bara tillfälligt, men ändå. Det var det inte för mindre än 2 veckor sedan när vi var där.
 
Jag hörde dock på nyheterna idag att medeltempertaturen, sedan början av  1900-talet, hade ökat mest i några norrländska städer.
Skrämmande nyheter! Inte bara för norra Sverige, utan för hela världen... Eftersom det visar hur klimatförändringen pågår.
 
Visa fler inlägg