Glad för mitt plock!

Det fanns inga just inga kantareller på de vanliga ställena. Det var ju i och för sig inte så konstigt, det vandrar folk kors och tvärs genom skogen så här på "sen"sommaren.
Alla tycks vara på jakt efter läckerheterna. Idag såg jag två stycken som smög mot "mina" ställen....

Men,
jag råkade komma på ett annat "nytt" kantarellställe, som ingen annan verkade ha upptäckt ännu. Mycket, mycket märkligt. Det ligger inte gömt på något vis... så jag undrar just hur länge jag får ha det ifred. 


Det här är bara en liten del av mitt nya ställe. Jag lämnade en massa kvar för tillväxt ... hoppas på regn och nytt plock om några dagar. Och att ingen annan har hittat dit!Fast jag grovrensar i skogen så tar det lite tid att rensa hemma. Men nu puttrar de i grytan i alla fall.

Lite blåbär plockade jag också.


Jag är så glad för mitt plock. Inte så mycket blåbär blev det, bara dryga litern, det ska bli mera någon annan dag. När jag har mer tid.

Men en som var riktigt, riktigt glad för sitt plock såg jag idag. Det var en fhailändska på cykel. På styret hade hon en 10-litershink. Den var nästan fylld ända upp. Hon kom från den lilla skogen här bredvid mitt hyreshus.

Och hon sken som en sol!
Visa fler inlägg