Enkelt och gott

Jag fick en gammal vän på besök och funderade på vad jag skulle bjuda på. Någonting matigt...  men samtidigt enkelt att tillaga och dessutom gott. Tänkte först på kålpudding, men drog mig lite för att bryna kålen.
Då kom jag på att jag skulle ta fram lergrytan som jag hade undanstoppad någonstans i något skåp.
Jag hittade den.
I den stoppade jag skivad potatis, mjukbrynta lökringar, köttfäs, lök, och skivad potatis.
Hällde en blandning av grädde, soja och lite senap på alltihopa och in i ugnen.
Enkelt. Gott.
Eftersom lergrytan ska ställas in i kall ugn så tar det rätt så lång tid innan maten är färdig. (I det här fallet 1½ timme). Men vad gör det... den sköter sig själv.
 
Tror jag ska använda den oftare hädanefter. 
Affär i Umeå.
Visa fler inlägg