Fettisdag, palmolja och Maria

Äntligen är det fettisdag då jag får tillåtelse att  göra ett avsteg från överenskommelsen om 3 månaders sockerstopp sedan nyåret.
Numera har jag slutat baka dem själv. Det känns lite onödigt när jag ändå inte kan äta alla. Jag vet att om jag lägger dem i frysen så glömmer jag bort dem och de ligger kvar där i "all evighet". Till slut får jag ändå kasta dem.
 
Alltså gick jag ut i spöregnet för att inhandla ett par. (Gladdes över regnet. All nederbörd som kommer är välkommen). Det var full rusch i affären och alla skulle ha semlor. Tyvärr hittade jag inga som  var färdiggjorda och inte innehöll palmolja, så jag fick fråga om de hade några som bakades på riktigt smör. Det gjorde de inte - de hade margarin, som ju bl.a. innehåller palmolja. Jag är lite skeptisk mot palmoljans odlingssätt och inverkan på miljön så jag undviker den i möjligaste mån.
 
Men det fanns semmelbullar som som innehöll rapsolja (varför inte smör?... men ändå bättre än de andra...) och som jag köpte istället. Det är ju jättelätt att göra egen mandelmassa och vispa grädde till dem.
 
Maria har namnsdag! Grattis till er!
Visa fler inlägg