Den, eller den, eller den, eller...

 
 Igår tog jag en politikerrunda. Dvs. jag gick runt till alla valstugor och ställde frågor. Inte om rikspolitiken utan om vad de tänker göra kommunalt. Det var intressant och det tog lång tid innan jag hade hunnit rundan runt. Politiker är ju som bekant ganska vältaliga
Tyvärr hann jag inte riktigt med alla. Jag har ett par partier kvar att besöka. FI hade en valstuga, men den var stängd och ingen representant fanns på plats. Centerpartiet hann jag bara med en stund, eftersom jag då hade en tid att passa.
Även om alla har ungefär samma saker att föra fram... skola, vård och äldreomsorg. (Undrar om de trodde att det var något som jag var speciellt intresserad av, gråhårig pensionär som jag är). Trodde att klimatet skulle hamna högt, men inte ens miljöpartiet nämde det som  det som särskilt viktigt.
Något parti stod mest och hummade, någon pratade om vilka motioner han hade fört fram och som han hade fått igenom, någon ville privatisera hejvilt, någon ville höja landstingsskatten 1 kr., någon visste inget om kommunen utan pratade om rikspolitiken..
 
Tja,.Genom den här rundan vet jag faktiskt lite bättre var jag står. Jag har nästan bestämt mig.
 
Bild tagen 170917
 
 
Visa fler inlägg