Tiden

  Solen fortsätter att skina, dock var vinden idag kallare än gårdagens medelhavsfläktar. Jag beslöt att ta en runda i stadens cenrtum och inhandla en del saker som kan vara bra att ha. T.ex nya solglasögon, eftersom jag fick slänga de gamla igår. Dessutom hittade jag en urmakare som kunde reparera mitt armbandsur där sekundvisaren hade lossnat.
Min kära gamla Certina som jag fick som konfirmationspresent,  ( det var länge sedan), och som är så omodern så jag får dra upp då och då för att den ska gå.
Så praktiskt det är att ha en klocka på armen och slippa dra fram telefonen varje gång man ska veta tiden...
 
När jag passerade stortorget kom en militärmusikkår gående och spelade pampig marschmusik. Plötsligt förflyttades jag tillbaks i tiden till den dag för ca 20 år sedan när vi var just där och firade att vår son var färdig med militärutbildningen. Det var pompa och ståt och den ömma modern var stolt.
Efter det kom min gamla pappa i tankarna. Jag minns när han satt och stampade takten så hårt och fast.... att musikkårens ledare som gick först inte kunde hålla sin bestämda allvarliga min, utan drog på munnen till ett brett leende.
 
Dessa minnen från en svunnen tid gav mig så mycket känslor så det blev lite jobbigt ett tag.
 
Vart tar tiden vägen?
 
 
Visa fler inlägg