SJ, SJ gamle vän

Jag planerade en resa i Norra Sveriges inland. Tänkte mig att åka tåg, men upptäckte att på SJ:s sida fanns också alternativ att åka med buss. Det var också mycket billigare. Tåg är ju ändå ett skönare sätt att resa... men i det här fallet styrde pengarna. Så jag beställde och betalade min bussresa, ej ombokningsbar.
Nu visade det sig att min resdag inte var så bra. Den familj jag ska besöka har nämligen insjuknat i vinterkräksjukan....
och varken jag eller de har vidare värst lust att träffas.
 
Jahaja. Ej ombokningsbar resa. I min värld så var det bara att beställa en ny och alltså få betala för två resor.
Men jag letade ändå upp SJ:s telefonnummer och ringde för att kolla om det gick att bara ändra datum. Hör och häpna... det gick. Fick förstås ringa till dem för att ange bokningsnummer på resorna. Men det gick. Det var inte ens lång telefonkö för att få prata med en levande riktig människa.
Den tillmötesgående SJ-personen i andra änden tog bort min först beställda resa, swishade tillbaks mina pengar och... voilá... så var alltihopa ordnat.
 
Häpnandsväckande smidigt, och förvånande.
 
Jag tror jag gillar SJ!
 
 
#1 - - Mia:

Är det SJ som driver busstrafiken?

Tåg är betydligt trevligare att resa, och bekvämare, tycker jag. Dessutom det mest miljövänliga alternativet. Men så är det det här med priserna, tåg har blivit väldigt dyrt i jämförelse med buss och flyg! Helt galet. Dessutom är järnvägsnätet i dåligt skick på många ställen som leder till förseningar så jag reser oftast med buss också. Tyvärr, för jag skulle mycket hellre vilja resa med tåg!

Snyggt jobbat i alla fall att du fick boka om resan utan tillägg, trots att det inte var ombokningbart.

Svar: Ja det är konstigt, men resorna bokas via SJ och det var dit jag ringde angående ändringen också. Hela den här resan går med buss...ett bussbyte ingår. Tidigare fanns det anslutningsbussar eftersom SJ inte kunde frakta resenärerna hela vägen. Mens så är det ju inte i det här fallet. Jag kan ta mig till målet med tåg... så möjligheten till tågresa finns.

Tåg är helt klart bekvämare och miljövänligare.
mammselen

#2 - - irene:

jahaja, vinterkräksjuka?! Och jag som gosade extra mycket med lilla H igår.

Svar: Ajdå. Men hon var sjuk i fredags. Du kanske klarar dig.
mammselen

#3 - - Anki:

Nästan en solskenshistoria :) Bra service blir man glad av!

Svar: Glad blir man.
mammselen

#4 - - Gunnel:

Det är knappast något man hade förväntat sig. Roligt med den slags överraskningar.

Svar: Ja. Så oväntat och glädjande.
mammselen