Hemester.

Gårdagens orgelkonset med Akiko Watanabe var också den mycket hörvärd. Och sevärd, för den delen. För en organist spelar ju både med fötterna och händerna. Och som hon spelade! Fötterna dansade på pedalklaviaturen samtidigt som händerna fladdrade som fjärilsvingar på de övre klaviaturerna. Ömsom mycket känsligt och lågmält ömsom med full styrka och öppna spjäll. Som församlingens egen organist sade efter konserten: Är det verkligen möjligt att spela orgel på det sättet?
 
Idag  var det klassisk folkmusik som avnjöts i Frösö kyrka. Framförd av Bengt-Erikc Norlén - violin och viola - och Fredrik Mårtensson - gitarr.
  Wilhelm Peterson-Berger är begravd utanför Frösö kyrka. Hans hem Sommarhagen ska jag besöka någon gång i sommar. Och få höra hela hans livshistoria.
 
Den här veckan har överträffat alla förväntingar. Jag är så glad att jag uppmärksammade den, ifjol gick den mig helt förbi.
 
Samtidigt som jag har suttit och lyssnat på konserterna så har ju sommarens Sommarprogram i radion börjat. I går var det Anders Hansen, överläkare i psykiatri, som pratade. Han har skrivit böcker bl.a. Hjärnstark och Skärmhjärnan. Jag fick lov att lyssna på det i efterhand... Han kom med mycket klokheter, väl värt att lyssna på. Hoppas hans prat nådde många.
Idag var det Stina Wollter. Hennes program hörde jag delvis. Också det ska jag lyssna på i efterhand.
 
Intressanta sommarprogram båda två. Jag är lite less på kändisars berättelser om de förfärliga barndoms- och uppväxtåren..
Ge mig något annat, så blir jag glad.