Fördummande

Jag prenumerar inte längre på papperstidningen. Den blev liksom för dyr med avseende på innehållet. Jag menar... En tunn tidning med väldigt stora bilder och lite text. Stora och många annonser. Stor del av tidningen innehöll sport och sportresultat.
Inte heller är jag prenumerant på nättidningen. Ofta tittar jag på den på nätet men att liksom läsa den... det blir inte av.
Med papperstidningen satt jag vid köksbordet och morgonkaffet och bläddrade fram sida efter sida och kunde läsa om övriga delar av länet. Vad som hände där i ytterkanterna och inte bara i centrum av orten. Det var bra och det kändes bra och lättillgängligt. Och jag fick lite vidsyn.
Med den digitala tidningen blir det inte alls på samma sätt. Jag snabbtittar, scrollar fram något som fångar mitt intresse och struntar i resten. Är det inte så de allra flesta gör?
 
Tyvärr så lever papperstidningarna en tynande tillvaro. Det är mycket sorgligt. Det behövs journalister som bevakar närområdet. Som inte är rädda för att bli obekväma i olika situationer. Just nu tänker jag på historien om ÖFK och Daniel Kindberg.  Journalisten Linda Hedenljung har länge följt och granskat Daniel Kindbergs affärer. Hon har gjort ett bra arbete och inte vikit undan för somligas missnöje.
Uppdrag granskning har visat "Blåsningen i Östersund" med Kindbergs många märkliga turer. Han är ännu inte dömd för något, vad jag vet, men frågetecknen är många.
 
Har vi inte lokala tidningar och grävande journalister så får vi aldrig veta hur "affärerna" går till. För en vanlig människa, som jag, förstår inte... och tror på maktens övertygande oskyldiga ögon och uttalande.
 
Det här är farligt. Det är farligt att inte ha granskande journalister och att inte följa med i nyhetsflödet. Demokratin kommer i svajning.
 
Jag tror inte jag är ensam om att slarvläsa på nätet. Tyvärr tycker jag att nättidningarna är fördummande. De lever på sensationsrubriker som sällan är faktiska nyheter.
 
Mitt nyhetsintag består av tvnyheterna och radions samhällsprogram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Maria :

Håller med! Men gå in på SVT:s hemsida och klicka dig till de lokala nyheterna, då kan du läsa om det som händer lokalt.

#2 - - Anonym:

Lokala nyheter är det mest intressanta. Givetvis måste vi få veta vad som händer på övriga platser också, men den lokala biten får alltid stryka på foten. Dagstidningar påminner idag väldigt mycket om "sladdertidningar". Ha en trevlig helg.