Skidskytte-VM i sta´n

Igår kunde jag, på riktigt, titta på en skidskyttetävling. När herrarna skulle köra sin jaktstart på eftermiddagen så stod min dotter och jag på läktaren fullt beredda för att heja fram åkarna. Ur svensk synpunkt fanns inte så många förhoppningar till medalj, så jag lade mina förhoppningar till en annan nationalitet. Nämligen Frankrikes Martin Fourcade. Han är inte bara bra på sin idrott, han är också stark nog att kunna ha åsikter om det stora problemet dopning.
Han och Sveriges Sebastian Samuelsson går i bräschen för att försöka få bukt på detta.
Nåja, där var vi i alla fall i publikhavet och insöp stämningen på plats. Uppvärmda blev vi också, av friskis och svettis som främst kändes som en norsk hurtig grupp med sina röda jackor.
Wolfgang Pichler, Svenska åkarnas tränare,  värmde upp på sitt eget sätt, nämligen med armhävningar ...
Så gick startskottet och den förste åkaren var iväg. Norrmannen Johannes Thingnes Bö var stor favorit med sina många segrar under den här säsongen. Det verkade inte vara några problem för honom...
...ända tills det sista stående skyttet... då flera bommar ändrade på  ordingen. Spånnande blev det, och när slutet närmade sig så hade vi en annan segrare. Ukrainaren Dmytro Pidrutjnyj knep guldet.
Fourcade då? Han slutade femma.
 
Sanningen att säga så ser man tävlingarna bättre om man sitter hemma i soffan framför tv:n, men det är en speciell känsla med att finnas på plats. Även om storbildstv:n är det man tittar på mest.
 
 
#1 - - Gunnel:

Jag kan tänka mig att det är en helt annan stämning när man är på plats. Jag har bara varit på ishockey och basketmatcher när jag besökt min son i Dallas, men det är rena feststämningen där med stora uppträden i pauserna. Då blir det nåt helt annat. Kram

Svar: Att titta hemma på tv eller att vara rent fysiskt på plats ger olika känsla och upplevelse.
mammselen

#2 - - Bosse Lidén:

Förstår att det är en speciell känsla att se tävlingarna på plats. Men inser såklart att det är lättare att följa ALLT på hemmaplan. Jag har givetvis inte missat en tävling.
Jag har noll tolerans mot doping och anser att det ska vara sluttävlat för dem som fuskar.
Kram Rena Bosse ;)