Vårdagjämning idag

Så ja. Lyckligt och helskinnad hemkommen från Umeåbesöket.
Ditresan gick på vita, tvättbrädeknöggliga inlandsvägar. Väldigt vackert, i och för sig... men så jobbigt. Ögonen hade faktiskt svårt att urskilja vägen... för hela landskapet var vitt, vitt, vitt. Och tvättbrädan som jag åkte på kändes omskakande, minst sagt. Det positiva var att det var väldigt lite trafik och att bilen slapp rostskadas av vägsaltet.
Tillbakaresan var mycket behagligare. Vägen var ren från snö (saltade vägar här)... förutom mellan Umeå och Örnsköldsvik då jag körde i ett ymnigt snöfall. Jag fattar inte varför en del bilister kör om långtradarna, när omkörningsfilen är full av slirig snömodd och yrsnö. Att det händer olyckor, som idag... men i motsatt åkriktning... är inte konstigt.
 
I Umeå var det ingen brist på snö. Och mer kom det när jag var där. Mycket mera, faktiskt. Det är bra... vattenmagasinerna behöver all nederbörd de kan få, men nog längtar jag lite efter våren.
 
  Barnen suger ut det sista av vintern och gör egna spår. Ramlar och reser sig, och åker igen.
De får fina minnen....
 
#1 - - Mia:

Folk har bråttom och en del överskattar nog sin egen körförmåga, tror jag. Eller underskattar väglaget.

Snö är vackert på bild, men jag är glad vi slipper det här just nu. Vi har inte haft snö mer än korta perioder den här vintern. Skönt, tycker jag.

Svar: Jag tycker att det är dumt att riskera att ställa till med olyckor, bara för att komma fram lite fortare.Nu tycker jag också att snön kan få försvinna.
Sakta men säkert.
Men egentligen är vi i den femte årstiden nu, nämligen vårvintern. Kalla nätter, värmande sol på dagarna, skare, dagsmeja... en härlig tid här i norr.
mammselen

#2 - - Gunnel:

Snön är förhoppningsvis borta för gott hos oss för denna säsongen. Nu vill jag bara att det ska bli vår så snabbt som möjligt. När du berättar om snön du varit med om blir jag ändå lite nostalgisk och tänker på när jag var barn. Då hade vi riktiga vintrar i Skåne. Kram

Svar: Många har fina minnen med vinter och snö. Jag är glad att mina barnbarn får uppleva årstidermnas alla olikheter. Det kanske inte deras framtida barnbarn får... Med med flera Greta finns det ändå hopp.
mammselen