Fnattig telefon

Min telefon har fått fnatt! Den pratar danska när den ska visa vägen. Det går ju inte. Jag fattar inte anvisningarna. Ja, sväng till höger och sväng till vänster går ganska bra, men kommer jag till en rondell så hänger jag inte med.
Idag skulle jag till återvinningen i sta´n. Dit har jag varit förut men inte kan jag den rätta vägen för det. Alltså, jag har så svårt att få någon ordning på den här staden. Jag tror jag kan hitta... men det kan jag inte. De vanligaste rutterna som jag kör har jag lärt mig, men annars är det tji omöjligt.
Hur som helst så kom jag till återvinningen till slut, men då hade jag cirkulerat runt på en hel massa felvägar. Telefonen försökte rätta till, men jag tror den också gav upp. I alla fall förstod vi inte varandra och att köra genom vägbommar, det gör jag bara inte.
 
Till loppisen hittade jag själv. Den tredje boken i serien av Jonas Gardell hittade jag också, den som heter Jenny. Den kommer jag att läsa på en gång, jag är så nyfiken på hur det gick för henne. Hoppas att jag får svar.
 
För övrigt så kan min telefon prata svenska. Det gjorde den till i somras när den plötsligt surade till. Det lät som japanska först men upptäckte väl att den kunde retas tillräckligt med danskan.
Jag har försökt återställa språket till mitt eget, men det verkar omöjligt. Får ringa sonen, det var hans telefon från början.
 
#1 - - Ibod11 - Ingrid:

Hahaha, ursäkta om jag skrattar men jag känner igen mig i att inte alltid kunna bestämma över tekniken :D Hoppas du får hjälp av sonen för de danska siffrorna kan ju ingen begripa.

Svar: Det är tillåtet att skratta. Dessutom är det bra. Det förlänger livet.
mammselen

#2 - - irene:

du är ju för rolig du

#3 - - mia:

Nej, köra efter japanska anvisningar är inte lätt. Danskan något lättare... men tji, nej det skulle jag inte heller klara. Hade jag varit som du hade jag stängt av ljudet och har den endast som en levande karta framför mig. Det brukar gå bra när jag har passagerare som inte gillar tjatet från vägledaren :-)

Svar: Jag känner att jag måste hålla koll på trafiken också, så jag skulle nog inte våga mig på att bara titta på kartan. Jag får helt enkelt fixa till språket.
mammselen